Markus Loponen näkee kotikisat isona mahdollisuutena: "Olemme käsitelleet paineet sillä tavalla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Markus Loponen oli tehokas seurajoukkuekaudella.
Kuva © Tiia Mahkonen
Alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin matkaavasta joukkueesta kaikki eivät ole vielä päässeet miesten pelien makuun, ja suurimpien tähtien ulkopuolella joukkue kasataankin pitkälti U20 SM-sarjan pelaajista. Nuorten sarjassa ikäluokan paras pelaaja oli Markus Loponen.

Markus Loposen kausi Kärppien U20-joukkueessa toi 45 ottelussa 54 pistettä. Pudotuspelit eivät sujuneet yhtä hyvin, sillä viidessä ottelussa Loponen kirjautti vain yhden pisteen. Kärppien tie katkesi puolivälierissä lopulta mestaruuteen saakka noussutta Ässiä vastaan.

− Kausihan meni ihan hyvin. Pelasimme joukkueen kanssa vahvan runko- ja jatkosarjan. Sitä kautta itsellekin tuli onnistumisia.

Loponen ei pelannut miesten pelejä, ei Liigassa eikä myöskään Mestiksessä. Se ei ollut pelaajalle mikään takaisku, vaan hän koki Kärppien juniorijoukkueen ympäristön turvalliseksi.

− Minulla oli hyvä kasvualusta juniorijoukkueessa, ja se toimi minulle hyvin tällä kaudella.

Kansainvälisissä peleissä vaatimustaso nousee kotimaisen sarjan peleistä, ja Loponen osaa nähdä suurimmat erot pelien välillä.

− Kyllähän vauhti kasvaa kansainvälisissä peleissä, ja varsinkin kamppailupelistä tulee paljon kovempaa. On se erilaista, mihin Suomessa on tottunut. U20 SM-sarja on kuitenkin valmistanut hyvin kansainvälisiin peleihin. Siellä on myös paljon vanhempia pelaajia, jotka ovat pelanneet pidempään sarjassa, ja se auttaa valmistautumisessa.

Kauden ensimmäinen isompi koitos, elokuussa pelattu Hlinka Gretzky Cup, jäi Loposelta lyhyeksi, sillä hän loukkaantui heti ensimmäisessä ottelussa Kanadaa vastaan. Turnaus päättyi Suomen osalta neljänteen sijaan.

− Totta kai se loukkaantuminen oli pettymys, mutta ne kuuluvat jääkiekkoon. Pääsin siitä nopeasti eteenpäin, eikä siitä häiriötä seurakauteen tullut.

Suomea ei yleisesti lasketa suurimpien ennakkosuosikkien joukkoon, mutta millaisia asioita Loponen odottaa kotiturnauksessa joukkueelta ja itseltään?

− Joukkueelta odotan parasta mahdollista menestystä ja itseltäni sitä, että pystyn pelaamaan omalla parhaalla tasolla, mahdollisimman tasaisesti.

Suomessa järjestetään nyt U18-ikäluokan MM-kisat neljättä kertaa. Vuonna 2001 Suomi sai pronssia, vuonna 2007 ja 2014 Suomi joutui poistumaan turnauksesta tyhjin käsin.

− On hienoa päästä pelaamaan kotikisoja, harva pelaaja pääsee sitä kokemaan. Tästä pitää nauttia. Joukkueen kanssa olemme käsitelleet paineet niin, että tämä on iso mahdollisuus.

» Lähetä palautetta toimitukselle