Markus Granlund suhtautuu positiivisesti Vancouver Canucksin uuteen aikakauteen − "Se on tälle jengille uusi kirja"

NHL / Haastattelu
Markus Granlundin edustama Vancouver Canucks on saanut kelpo alun kauteen.
Kuva © Gettyimages
Ennen kautta Läntisen konferenssin hännille povattu Vancouver Canucks on pelannut pirteän alkukauden, jossa ihailua on herättänyt ennen kaikkea superlupaus Elias Pettersson. Jatkoaika tapasi Canucksin suomalaishyökkääjän ja Petterssonin joukkuetoverin, Markus Granlundin.

ST. PAUL - Vancouver Canucks on ollut yksi NHL:n alkukauden yllättäjäjoukkueita. Viime kaudella koko Läntisen konferenssin toiseksi viimeiseksi jäänyt joukkue on nyt divisioonan toisena yhden pisteen päässä San Jose Sharksista. 20 ottelusta puolet ovat päättyneet kanadalaisseuran voittoon.

Canucksin suomalaishyökkääjä Markus Granlund on pelannut pitkälti joukkueen kolmossentterinä. Peliaikaa on tullut noin 16 minuuttia ottelua kohden. 3+6-tehot oikeuttavat sisäisen pistepörssin sijalle seitsemän. Granlund kertoi olevansa rooliin tyytyväinen.

− Vähän jokaista roolia olen päässyt pelaamaan. Kakkosylivoimassa olen. Tottakai sitä (ylivoima-aikaa) aina toivoo ja haluaa enemmän. Mutta pitää olla tyytyväinen ja yrittää tehdä tulosta.

Canucks on kärsinyt paljon loukkaantumisista, ja nytkin sivusta ovat muun muassa hyökkääjistä Brock Boeser, Brandon Sutter, Sven Bärtschi ja Jay Beagle.

− Muiden jätkien pitää nousta paikkaamaan. Se on aina mahdollisuus muille pelaajille päästä isompaan rooliin.

Granlundin oma rooli kuitenkin on pysynyt hyvin puolustuspainotteisena. Alivoima-aikaa on kertynyt runsaasti ja kokoonpanossa olevista pelaajista suomalainen ottaa selvästi suurimman osan aloituksistaan puolustuspäässä − yli 71%. Esimerkiksi huipputaitavan Elias Petterssonin aloitukset sijoittuvat lähes päinvastaisesti pääasiassa hyökkäyspäähän. Granlund itse kokee pystyvänsä auttamaan myös hyökkäyspäässä.

− Mielestäni minulla on avut siihen, että pystyn olemaan hyvä hyökkäyspäässä. Pystyn myös pelaamaan hyvin puolustussuuntaan, ja se on aina hyvä asia pelaajalle, että pystyy pelaamaan sekä puolustavaa että hyökkäävää roolia.

Petterssonin saapuminen Canucksiin ei toki ollut kesän tai syksyn ainoa puheenaihe joukkueen ympärillä. Kokoonpano koki valtavia muutoksia, erityisesti Henrik ja Daniel Sedinin lopettamisen myötä. Granlund näkee muutoksissa myös positiivista.

− Se on tälle jengille uusi kirja niin sanotusti, ja me alamme kirjoittaa sitä.

Tyrkyllä uuden kirjan päähenkilön rooliin on vasta 20-vuotias Pettersson, joka on kauden 14 ottelussaan iskenyt huikeat 10 maalia ja 17 tehopistettä. Granlund ei ole lainkaan yllättynyt ruotsalaisnuorukaisen hienosta alkukaudesta.

− Kaikki tietää, mitä tulosta hän teki Ruotsissa ja mitä hän pystyy tuolla kentällä tekemään. Huikeaa kyllä katsoa nuorta miestä.

Myös Granlundin omaa alkukautta voidaan pitää onnistuneena. Yhdeksän pistettä 20 ottelussa on hyvä tahti alempien kenttien työmyyrälle, etenkin kun viime kauden 53 ottelua toivat mukanaan vain 12 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle