Marko "Mörkö" Anttila positiivisilla mielin kohti tulevaa kautta – "Meillä on vahva nippu"

MAAJOUKKUE, KHL / Haastattelu
Marko Anttila nousi koko kansan sankariksi johdatettuaan Leijonat sensaatiomaiseen MM-kultaan tänä keväänä.
Marko Anttila kertaa Jatkoajan haastattelussa hullunkurista viime kautta, johon sisältyi muun muassa KHL-pettymys Jokerien matkassa sekä sensaatiomainen MM-kulta Bratislavassa.

Jokereissa sekä maajoukkueessa jo kulttihahmon asemaan noussut hyökkääjä Marko Anttila kertaa Jatkoajan haastattelussa, miksi Suomen joukkue oli toukokuussa käydyissä jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa tarvittavan verran parempi kuin vastustajansa.

- Olihan se joukkue tiivis porukka. Kaikki tekivät hommia yhteisen asian eteen ja oli vahva usko pohjalla siihen, että voidaan voittaa, ja se usko kasvoi turnauksen edetessä. Suomalainen joukkuehenki taisi ratkaista tällä kertaa.

Anttilan turnaus oli kaksijakoinen. Turnauksen alkusarjan kuudesta ottelusta Anttila sai tililleen kiikaritehot 0+0, mutta kun pudotuspelit alkoivat, nousi kapteenin C-kirjainta rinnassaan kantanut Anttila esiin tehden kolmeen pudotuspeliotteluun 4 todella tärkeää maalia.

Hän iski Ruotsia vastaan 4-4 -tasoituksen ottelun viimeisellä minuutilla puolivälierässä, välierässä Venäjää vastaan 1-0 -voittomaalin kolmannessa erässä sekä finaalissa Kanadaa vastaan 1-1 -tasoituksen ja 2-1 –voittomaalin, joiden siivittämänä Suomi nosteli toisen kerran tällä vuosikymmenellä maailmanmestaruuspokaalia Bratislavassa.

- Sain onnistumisia ihan oikeisiin paikkoihin. Kyllähän siinä päätä hakattiin seinään alkuturnaus mutta onneksi sitten pudotuspeleissä tuli palkinto, Anttila summaa.

Anttilan ympärillä oli kiivasta keskustelua turnauksen jälkeen ja miestä oltiin huhuissa viemässä jopa NHL-kaukaloihin. Anttila itse kommentoi villejä huhuja seuraavasti:

- Ei ole omiin korviin tullut mitään konkreettisia yhteydenottoja. Jokereiden kanssa on vielä kaksi kautta sopimusta jäljellä, että pallo on heillä sen asian suhteen, ja onhan ikäkin yksi kysymys. Oon tykännyt pelata ja muutenkin viihtynyt täällä (Jokereissa), että hyvä on tilanne.

Jokereiden viime kausi oli Anttilalle, kuten varmasti koko joukkueelle iso pettymys aikaisen kauden päättymisen vuoksi. Kolossihyökkääjä on kuitenkin kääntänyt katseet kohti tulevaa.

- Viime kausi loppui paljon suunniteltua aiemmin Jokerien kanssa. "Pleijareita" lähdetään kuitenkin aina voittamaan, ja nyt ei saatu itsestä irti kaikkea mitä olisi tarvittu. Syitä on tässä vaiheessa turha enää miettiä, vaan nyt keskitytään tulevaan. Pyritään parantamaan, ja varmasti pystytäänkin.

Anttila kommentoi myös Jokereiden alkavan kauden joukkuetta positiivissävytteisesti ja odottaa innolla kauden alkua.

- Olemme saaneet suomalaisia huippupelaajia, mikä on totta kai mukava lisä. Tulee tuoretta verta joukkueeseen. Hyvänoloinen ja todella vahva nippu, jota lähdetään hitsaamaan yhteen, niin eiköhän tuloskin ole hyvä.

Suomalaisilla huippupelaajilla Antilla viitannee Jokereiden uusiin suomalaiskasvoihin, joita ovat maalivahti Antti Niemi (Montreal, NHL), puolustajat Mikko Lehtonen (HV71, SHL) ja Teemu Eronen (HIFK) sekä hyökkääjät Petri Kontiola (Lokomotiv, KHL), Veli-Matti Savinainen (Kunlun, KHL), Henrik Haapala (Lugano, NLA) ja Ahti Oksanen (SaiPa).

Anttila uskoo isojen nimien tulon joukkueeseen auttavan myös Jokereiden heikohkoon yleisötilanteeseen jatkosssa.

- Varmasti suomalaiset huippupelaajat kiinnostavat yleisöä. Kaikki vaan halliin ja kannustamaan. Pelit ovat hyviä ja liigan taso on kova, niin kyllä siellä viihdettä saa.

Jokerit-luotsi Lauri Marjamäki aloittaa toisen kautensa narrilauman peräsimessä, mikä voi helpottaa pelaamista ja kauteen valmistautumista, kun tiedetään ennestään, millaista pelisuunnitelmaa on luvassa. Joukkueen edellä mainitut vahvistukset ovat kaikki suomalaisia, joten pelitavan omaksuminen on heille varmasti helpompaa.

- Ei varmaan mitää sen isompia pelitapauudistuksia ole tulossa. Jotain pikkujuttuja. Latella oli ensimmäinen kausi viime kausi, joten varmasti helpompaa, kun nyt tiedetään, mitä tapahtuu. Yritetään saada parempaan kuosiin peliä, toteaa Anttila.

Anttila ei usko oman roolinsa ja asemansa joukkueessa muuttuvan tulevalle kaudelle.

- Ihan omaa hommaani teen. Yritän pelata kovaa kamppailupeliä, ja alivoimalla olen varmaan isossa roolissa. Oon nauttinut tästä roolista, niin miksi sitä miksikään muuttumaan. Varmaan parasta minulle on, kun saa pelata kovaa ja olla rikkovassa roolissa.

Anttila kuvaa Jokereita kahdella adjektiivilla ensi kaudelle.

- Kamppaileva ja iloinen. Näyttää siltä, että jokainen jätkä pukukopissa nauttii jääkiekon pelaamisesta juuri nyt. Katsotaan, mitä tulevan pitää.

Anttilan koko haastattelun voit katsoa videolta täältä. Videolla haastattelijana toimii Jatkoajan toimittaja Mika Laakso. 

Anttilan ja Jokereiden kausi jatkuu ensi viikolla 14.8. harjoitusottelulla KHL:n huippujoukkuetta SKA Pietaria vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle