Marko Anttila peräänkuuluttaa Leijonilta vaatimustason säilyttämistä − monipuolisessa ryhmässä paljon samaa kahden vuoden takaiseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Anttila kipparoi Leijonia kohti menestystä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Marko Anttila oli Leijonien kapteenina, kun joukkue voitti MM-kultaa 2019. Nyt seuratasolla Jokereita edustava hyökkääjä johdattaa Suomen Riiassa pelattavaan turnaukseen.

− Joukkueissa on paljon samaa. Tunnelma on tälläkin kertaa näin alussa hieman jännittynyt. Nyt meillä oli viime kertaa lyhyempi valmistautumisaika, joten siinä mielessä homma vähän eroaa. Meillä on paitsi nuoria pelaajia, myös kokemusta. Lisäksi joukkueessa on erikoistilanneosaamista ja roolitusta − aivan kuten kaksi vuotta sittenkin, leijonakapteeni virkkoi.

Kapteenina joukkuetta johdattava Anttila tietää, mitä menestyminen MM-tasolla vaatii. Pelin kehittäminen on tärkeässä roolissa lyhyessä turnauksessa.

− Vaatimustaso ja keskittyminen on säilytettävä. Pitää nauttia hetkestä ja olla valmis, sillä pelit saattavat olla nopeasti ohi, jos ei keskity. Luotamme joukkue- ja puolustuspeliimme, Anttila linjasi.

Leijonat on viettänyt muutaman päivän Riiassa täydessä hotellihuonekaranteenissa. Sen jälkeen joukkue pääsi harjoittelemaan jäälle. Erikoistilanteet ovat olleet isossa osassa harjoituksia.

− Enemmän kuin normaalisti on tullut kirjoja luettua ja sarjoja katsottua. Raveja ja Big Brotheria muun muassa. Hotellin ja hallin väliä tässä mennään omalla bussilla eikä ulkona pääse juuri muuten käymään.

Leijonat kohtaa MM-kisojen avausottelussaan lauantaina Yhdysvallat.

» Lähetä palautetta toimitukselle