Marko Anttila pelasi toista kertaa pitkän loukkaantumisen jälkeen: "Fyysisesti tuntuu hyvältä"

KHL / Haastattelu
Maanantaina kaukaloon pitkän loukkaantumisen jälkeen palannut Marko Anttila on summannut kuluvalla kaudella 28 ottelussa 12 tehopistettä (9+3=12).
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Jokerien vahva työjuhta Marko Anttila pelasi keskiviikkona toisen ottelunsa pitkän loukkaantumisen jälkeen, mutta fyysinen suoritus oli jo nyt korkealla tasolla. Helsinkiläisten on kokeneen kiekkoilijan mukaan löydettävä tasaisuus pelaamiseen, kun käynnissä on raskaampi vaihe.

Marko Anttila loukkaantui Jokerien kotiottelussa 14. marraskuuta, kun Severstal Tšerepovetsin pelaaja taklasi häntä rumasti polvella. Nyt Lempäälän mies on kuitenkin toipunut pelikuntoon ja kiekkoilee tutulla paikallaan helsinkiläisjoukkueen nelosketjun laiturina.

– Eniten hakemista on kiekon kanssa touhuamisessa, mutta fyysiseen suoritukseen olen ihan tyytyväinen. Peliä haluan saada enemmän sieltä esiin ja luotan, että se tulee ajan kanssa, kertoo Anttila.

Jokerit-työmyyrä uskoo, että pääsee nopeasti parhaaseen pelikuntoon. Hän kertoo myös nauttivansa peleistä huomattavasti enemmän kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

– En usko, että optimikuntoon pääsemiseen kauaa menee, kun fyysisesti tuntuu hyvältä. Tietenkin vähän liikkuvaan junaan hypättiin, kun olin loukkaantuneena, mutta ainakin on ollut hauskaa taas. Katsomosta ja kotisohvalta sai ihan tarpeeksi katsella pelejä.

Jokereilla on käynnissä tuloksellisesti vaikeampi vaihe ja keskiviikkona helsinkiläisjoukkue kärsi neljättä kertaa peräkkäin kotikaukalossaan tappion. Anttila pelasi toista kertaa loukkaantumisensa jälkeen, kun Ak Bars Kazan haki pisteet lukemin 2–3.

– Tasainen matsi ja ehkä mielestäni jopa hallittiin sitä. Pienet asiat ratkaisevat näissä ja he tekivät yhden maalin enemmän. Meidän pitää olla tehokkaampia, mutta tuosta on ihan hyvä jatkaa.

Keskiviikkona Kazan iski kaksi maalia avauserässä viimeisten 27 sekunnin aikana ja alivoimamaalin toisessa erässä. Anttilan paluuottelussa maanantaina Neftehimik Nižnekamsk voitti Jokerit 1–2 ja iski molemmat osumistaan heti kamppailun alkupuolella.

– Viimeksi melkeinpä alussa hävittiin se peli ja nyt esimerkiksi päästettiin maali alivoimalla, niin nuo isot hetket täytyy saada kuriin.

– Tasaisuus on puuttunut ja suoritus on heitellyt vähän liikaa. Kovia aikoja mennään fyysisesti ja henkisesti, mutta mielestäni tasaisuuden pitää löytyä, kertoo Anttila Jokerien viime aikojen otteista.

Helsinkiläiset yrittävät katkaista kotitappioputkensa ja löytää voitonjyvän seuraavan kerran perjantaina, kun vieraaksi saapuu Torpedo Nižni Novgorodin.

– Ei siihen mitään taikatemppuja tarvita. Totta kai meidän täytyy parantaa, kun pleijaritkin lähestyvät. Pitää oppia kääntämään näitä pelejä, Anttila päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle