Marko Anttila palasi Ilvekseen seurajoukkuemestaruus mielessään: "Yritän toteuttaa sitä, miten joukkue pelaa"

LIIGA / Haastattelu
Marko Anttila on tuore olympiavoittaja.
Marko Anttila palaa pitkän KHL-taipaleen jälkeen Liigaan ja Ilvekseen, josta hänen ammattilaisuransa ponnahti käyntiin. Nyt kulttihyökkääjä palaa Tampereelle auttaakseen tupsukorvia voittamaan.

Kun Jokerien KHL-taipale päättyi Venäjän aloittamien sotatoimien myötä, päätyi helsinkiläisjoukkueen kapteeni Marko Anttila tuttuun ympäristöön Tampereelle ja Ilvekseen.

− On ollut puhetta aiemminkin. Haaveissa on ollut, että täällä saisi vielä pelata. Monen asian summa ja on hienoa, että se nyt tapahtui – vaikkakin erikoisen seurauksen takia. On mahdollista, että jatkan täällä, jos Jokereiden pelit eivät jatkukaan, Anttila toteaa ja muistuttaa, että hänellä on helsinkiläisseuraan sopimus ensi kaudeksi.

Jokereiden kevään KHL-taival päättyi Venäjän aloittaman Ukrainan-sodan myötä ja Anttila vapautui muiden muassa etsimään itselleen uuden pelipaikan. Ilves oli nopeasti hajulla entisen hyökkääjänsä palvelusten kanssa.

− Oli melkoinen viikko ja kaikennäköistä tapahtui. Pelit päättyivät Jokereissa ja se oli nopeasti selvää, että minulla oli yksi vaihtoehto. "Tillu" (Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela) oli nopeasti hereillä. Oli iso pettymys ja ikävä tilanne Jokereille. Pelihalut ovat kovat ja kiitos Ilvekselle, että pääsin hienoon porukkaan mukaan.

− Seitsemän vuotta taisin täällä olla. En varmaan pelaisi enää ilman Ilvestä. Tulin raakileena ja sain kehittyä täällä. Seurallani on iso paikka sydämessäni, Anttila kiittelee.

Leijonissa maailmanmestaruuden ja olympiakullan voittanut Anttila ei ole menestynyt vielä seurajoukkueissa.

− Seurajoukkuemestaruus on kovasti mielessä ja tämä on hieno mahdollisuus tavoitella sitä. En tunne pelaajia, mutta olen nähnyt heitä. Olen katsonut tiiviisti tuloksia ja seurannut, miten menee. Nyt pääsee lähempää katsomaan toimintaa.

Tupsukorvien kärkihyökkääjiin lukeutuva Petri Kontiola on Anttilalle maajoukkueesta tuttu pelaaja. Nähtäväksi jää, pelaako kaksikko yhdessä liigajäillä.

− En tiedä, hyväksyykö "Konna" minua siihen. Kaikki käy tähän tilanteeseen. Hienoa päästä pelaamaan. Soittelin Konnan kanssa, että nuoret pitävät meidät virkeänä, Anttila puheli.

Johtavaksi pelaajaksi myös Ilveksessä

Urheilujohtaja Koskelan mukaan Anttilan saaminen Tampereelle oli kohtuullisen helppo projekti, vaikkei se kaikista helpoin kuitenkaan. Molemmat osapuolet ilmaisivat selvästi omat kantansa ja yhteys syntyi.

− Tilanteet ovat muuttuneet ja puhelin on soinut. "Stretsi" (Anttila) teki selväksi, että hän tarttuu mahdollisuuteen. Hän oli ensimmäinen pelaaja, jonka halusimme tänne. Meillä on molemminpuolinen kunnioitus seuran ja hänen välillään, Koskela kommentoi.

Ilves-johdossa huomioidaan myös se, että Anttila on paitsi pelillisesti oiva lisä tamperelaisryhmään, hän on myös ihmisenä joukkueen etujen mukainen.

− Hän on persoonana miellyttävä ja helposti lähestyttävä. Tämä on joukkueurheilua ja muutokset koskevat muutakin kuin jään tapahtumia, esimerkiksi harjoituskulttuuriin. Tiesimme, että tämä vahvistaa kaikkea toimintaamme, Koskela toteaa.

Jokerien joukkue hajosi moneen suuntaan KHL-tien tultua ainakin tällä erää päätökseensä. Anttila kertoo, että KHL:n suomalaisten keskuudessa vallitsevat hämmennys ja epätietoisuus. Hän odottaa nyt kuitenkin ilolla pelejä Ilves-paidassa.

− Nokia Arena on mahtava, vaikken ihan vielä ole käynyt kuin kengät jalassa areenan puolella. Kaupunkikin on hienosti kasvanut siitä, mitä se oli silloin, kun viimeksi pelasin täällä. Haluan myös kotikisoihin, kuten moni muukin.

Tampereen uusi kiekkopyhättö onkin tänä keväänä Suomessa pelattavien MM-kisojen päänäyttämö.

Pelitapa ja numero muuttuvat

Anttila on tottunut pelaamaan viime vuosina numerolla 12, vaikka hän on uransa aikana pelannut myös muilla numeroilla. Ilveksessä hän saa tutun numeron joukkuekaveri Matias Mäntykiveltä.

− Numero 12 oli itselle ensimmäinen paita, jonka juniorina pistin päälle. Kiva, että Mäntykivi luopui siitä ja antoi minulle. En tiedä, mitä hänelle pitää ostaa.

Jokereilla oli oma tapansa pelata yhtenäistä jääkiekkoa ja niin on Ilvekselläkin. Anttila hyppää kaukaloon todennäköisesti jo tiistaina Sportia vastaan.

− Pelitavan muutos on haaste: Yritän toteuttaa sitä, miten joukkue pelaa. Hommia on edessä. Jääkiekko on sama peli täälläkin ja pyrin täyttämään ruutuni ja oppimaan joukkueen pelitapaa.

Hyökkääjä on seurannut vihreäkeltaisen kansan edesottamuksia alkukaudella. Ilves-kannattajille hänellä on erityisiä terveisiä.

− Jatkakaa samaan malliin. Mökissä on ollut hyvä meno. Antaa mennä vaan! Joukkueessa on mukavia jätkiä.

Ilveksen kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva Anttila ei vielä ensimmäisissä harjoituksissaan tavannut kaikkia joukkuekavereitaan.

− Muutamat oli ansaitulla lepopäivällä. Kaikki tunnistivat minut, mikä on positiivista.

» Lähetä palautetta toimitukselle