Marko Anttila nousi jälleen esiin tiukassa paikassa, mutta jätti kolmannen maalin tekemättä − "Saku on parempi laittamaan tyhjiin kuin minä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marko Anttila oli jälleen Leijonien sankari.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Leijonat kampesi alkuvaikeuksien jälkeen Slovakian tieltään MM-puolivälierässä maalein 4−2. Suomalaisten sankariksi nousi jälleen kukas muukaan kuin Marko Anttila. Kulttihyökkääjä iski kaksi osumaa.

− Voitto tuli ja pystyin auttamaan joukkuetta. Hieno kiekkoilta. Slovakia teki pelin meille vaikeaksi varsinkin alussa olemalla todella hyvä jääkiekkojoukkue. Löysimme jostain taas tien voittoon. Siitä voi olla ylpeä, konkari ylisti.

Anttilalla oli vielä ottelun loppuhetkillä tilaisuus iskeä hattutemppu täyteen kolmannella täysosumallaan. Hän kuitenkin päätti siirtää kiekon avopaikassa Saku Mäenalaselle. Ketjukaverilta tuli tilanteen jälkeen myös pientä kuittailua.

− Ei niillä hatuilla täällä paljoa tee. Sitä paitsi Saku on parempi laittamaan tyhjiin kuin minä. Kai hän oli vihainen, että en tehnyt itse. Ei siinä mitään sen kummempia. Hyvä peli meidän ketjulta. Olemme koko ajan yrittäneet parantaa ja saada hyökkäystehoja irti. Tänään onnistuimme siinä, Anttila totesi.

Slovakia pääsi kahden maalin johtoon ja hetken jo näytti siltä, että Leijonille voi käydä kalpaten.

− Tiesimme, miten Slovakia pelaa, emmäkä pystyneet vastaamaan siihen. Kiekotkin vähän pomppivat. Emme auttaneet kiekottomana tarpeeksi, emmekä saaneet pitkiä hyökkäyksiä. Se tuo lisää hermostuneisuutta. Onneksi sain sen maalin siinä, niin se ehkä vähän vapautti, Anttila näki.

Kansan suosikki

Anttilan tehdessä maalinsa koko Nokia Arenan yleisö huusi rytmikkäästi "Mörkö, Mörkö!". Vaikka Anttila itse suosisi kenties Stretsi-lempinimeä, oli hetki hänelle sykähdyttävä.

− Tottakai (meni kylmiä väreitä). Koko tämän kaksi viikkoa, mitkä täällä on saanut pelata, niin kylmiä väreitä on mennyt aika paljon.

Uni ei ennen tiukkaa pudotuspelikamppailua tullut ja pelipäivän rutiinit menivät uusiksi.

− Nukuin varmaan kauden surkeimmat päiväunet. Ei oikein uni tullut. Täytyy vähän miettiä, että millaiset päikkärit otan lauantaina, Anttila heitti.

Kokenut hyökkääjä täyttää huomenna, 27. toukokuuta 37 vuotta. Juhliin on yksi toive.

− (Esa) Lindellillä ja (Ari-Pekka) Selinillä oli tässä jo synttärit ja ainakin he saivat kakkua. Jos sitten minäkin.

Miksi Anttila sitten tuntuu nousevan aina Leijonissa esiin, kun tilanne sitä vaatii? Kenties syy piilee hänen asenteessaan.

− En ole osannut antaa siihen täydellistä vastausta, muuta kuin sen, että yritän saada itsestäni parhaan irti silloin, kun sitä oikeasti tarvitaan. Yritin ensimmäisellä erätauollakin sanoa, että ei tämä niin vakavaa ole. Oli vähän hermostuneisuutta ilmassa. Ei se sillä parane, sillä se on voitto tai häviö. Yritämme elää sitten sen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle