Marko Anttila Jokereiden pudotuspeleistä: "Voittaminen vaatii todella paljon"

KHL / Haastattelu
Tiukkaa vääntöä on odotettavissa myös pudotuspeleissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit taipui KHL:n runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Pietarin SKA:lle lukemin 1-6. Pelin jälkeisissä haastatteluissa Sami Lepistö ja Marko Anttila harmittelivat joukkueen tehottomuutta.

Helsingin Jokerit kärsi murskaavan kotitappion SKA Pietarille runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan. Jokerit siirtyi ottelun alussa 1–0 -johtoon puolustaja Mikko Lehtosen maalilla ylivoimalla, mutta tämän jälkeen SKA teki kuusi putkeen.

Numerot eivät kerro koko totuutta pelistä ja sen myönsi myös kokenut puolustaja Sami Lepistö.

— Eivät ne kerro. Me pelasimme kaksi ensimmäistä erää ihan hyvin, mutta emme vaan saaneet paikoista sisään. Vierasjoukkue laittoi sitten kovalla prosentilla omista paikoistaan, niin siitä se peli sitten kääntyi.

Hyökkääjä Marko Anttila myönsi saman, mitä Lepistö, mutta harmitteli kovimman palon puutetta.

— Oli meillä hetkemme. Meiltä puuttui tänään kovin ja nälkäisin yritys pelaamisesta. Tämä on hyvä vain unohtaa nopeasti ja mennä eteenpäin.

— Pitää olla fiksu ja on hyvä yrittää pitää käynnissä meidän tapamme, mitä yritetään pelissä toteuttaa. Ensi sunnuntai tulee kuitenkin todella nopeasti, viittasi Anttila ensi sunnuntaina alkaviin pudotuspeleihin.

Kokemuksesta hyötyä pudotuspelien alla

Helsingin Jokereilla on todella kokenut joukkue seurahistorian kuudensien KHL-pudotuspelien alla. Lepistö pitää myös tärkeänä, että joukkueen loukkaantumistilanne näyttää hyvältä, vaikka vähän flunssaa onkin vireillä ollut.

— Itseltä ihan ok peli tänään, vaikka pientä flunssanpoikasta onkin ollut päällä.

— Meillä on joukkueessa hyvä meininki. Pari jätkää on vielä telakalla. Toivon mukaan pääsisimme täydellä kokoonpanolla aloittamaan pudotuspelit. Se olisi tietysti kiva tilanne. Uskon, että meillä on mahdollisuus päästä, vaikka mihin tänä keväänä. Länsi on todella tiukka ja kova ensimmäisestä kierroksesta alkaen, mutta niin on Jokeritkin, Lepistö vakuuttaa.

Anttila näkee, että viime keväästä on henkilökohtaisella tasolla hyötyä ja kertoo yksinkertaisen seikan parhaan tuloksen saavuttamiseen.

— Totta kai matkalla oppii kaikennäköistä esimerkiksi voittamisesta. Hirveä halu on täälläkin voittaa. Voittaminen vaatii todella paljon. Olen oppinut, että antaessa kaikkensa yleensä tuloskin on hyvä.

Hyökkääjäkolossin mukaan latautumisen kanssa ei sunnuntaina pitäisi olla ongelmia.

— Uskon, että meiltä tulee energia luonnostaan. Pudotuspelejä tässä odotellaan ja koko kausi tähdätty sitä varten, joten outoa olisi, jos lataus jäisi vajaaksi. Olen tosi luottavainen, että kaikki ovat valmiita ensimmäisestä pelistä alkaen.

Suoraviivainen peli neloskentän aseena

Jokereiden neloskenttä on ollut viime aikoina todella vahva. Antti Pihlström pelaa kentän keskellä Ahti Oksasen ja Anttilan vyöryessä laidoilla.

Anttilan mukaan ketju yrittää vain pelata suoraviivaisesti, kun mitään muuta ei ole heidän tyylisten pelaajien kannata tehdä.

— Yritetään pelata suoraviivaista jääkiekkoa. Saada kiekko nopeasti puolustusalueelta hyökkäysalueelle. Meidän peliämme suoraviivainen kiekko on. Ei olla ehkä maailman taitavimpia syöttäjiä, niin meidän pitää pyrkiä olla vahvoja maalinedustalla. Energiat tuntuvat olevan tapissa. Yritetään jatkaa samalla tavalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle