Mark Flood heilutti tahtipuikkoa Ilveksen herätyskellon soidessa − "Haluan osoittaa johtajuutta joukkueelle"

LIIGA / Haastattelu
Onnistuminen nosti hymyn kokeneen puolustajan kasvoille.
Kuva © Saana Hakala
Ilves nousi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelussa SaiPaa vastaan tasoihin kuin salama kirkkaalta taivaalta. Lopulta tamperelaiset veivät ottelun nimiinsä jatkoerässä syntyneellä osumalla. Kokenut Mark Flood oli tupsukorvien alakerran isäntä läpi kamppailun.

Ilveksen Mark Flood kumautti kiekon toista kertaa Frans Tuohimaan selän taakse Hakametsän lauantai-illassa. Osuma tasoitti pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelun SaiPaa vastaan 2−2:een.

Tupsukorvat olivat lievästi sanottuna nesteessä ottelun alkupuolella. Teemu Lepauksen iskemä kavennusosuma käynnisti isäntien voittokulun.

− Ei ole olemassa sellaista reseptiä, joka noissa tilanteissa otetaan käyttöön. Täytyy vain luottaa pelisuunnitelmaan ja lyödä kiekkoa maalille. Olimme onnekkaita saadessamme pelin nopeasti tasoihin. Jatkoajalla kumpi tahansa voi aina voittaa, Flood muistutti.

Ilves tarttui tilaisuuteen, jonka maailmanmestari järjesti

Ilveksen nelosketju oli energisellä pelipäällä. Nuori Samuli Vainionpää niittasi jatkoerässä ottelun voittomaalin. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari aiheutti myös neljällä neljää vastaan -tilanteen, jonka turvin kotijoukkue nousi mukaan peliin.

− Vainionpää, Mike Halmo ja Juho Liuksiala muodostavat sellaisen ketjun, joka pelaa fyysistä peliä. Se on meille tärkeä juttu pudotuspeleissä, jos he saavat pimennettyä vastustajan pelaajia.

Lappeenrantalaisten olon ahtaaksi teki myös kotijoukkueen kannattajalauma, joka yltyi melkoiseen juhlintaan omiensa noustessa voittokamppailuun.

− Meillä on huikeat kannattajat, jotka ovat olleet tukenamme koko kauden ajan niin hyvinä kuin vaikeinakin hetkinä. Oli hauska pelata.

Kokenut heppa laukkaa kuin ensimmäistä kesäänsä viettävä varsa

Flood on noussut kaikessa hiljaisuudessa Ilveksen kärkipakkien joukkoon. Osaltaan poissaolojenkin ansiosta kokenut kanadalainen on nauttinut valmennusjohdon luottamusta. Lauantaina 34-vuotias pakki tehtaili pisteet 1+1.

− Pudotuspelit ovat hauska aika vuodesta. Minulla on aina halu parantaa peliäni ja yrittää entistä kovemmin - löytää huipputasoni. Olen yrittänyt tehdä kovasti töitä oikeilla tavoilla. Haluan osoittaa johtajuutta joukkueelle.

Pudotuspelien avauskierros pelataan paras kolmesta -systeemillä. Nyt Ilveksellä on mahdollisuus katkaista sarja jo seuraavassa ottelussa.

− En halua kauden loppuvan. Meillä on koossa hyvä joukkue jätkiä ja meillä on ollut hauskaa. Haluamme jatkaa pelaamista ja voittamista.

− Huominen tulee olemaan vaikea molemmille joukkueille. Meidän täytyy matkustaa Lappeenrantaan. Meidän on hankittava paljon ravintoa ja lepoa tässä ajassa, mitä meillä on, Flood tiesi kertoa alle vuorokauden päässä odottavasta kohtaamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle