Mario Grman haluaa kehittyä monipuolisemmaksi puolustajaksi SaiPassa − kokenut maanmies auttaa sopeutumaan liigaelämään

LIIGA / Haastattelu
Slovakkipakki Mario Grman haluaa oppia hyökkäyspeliä SaiPassa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
SaiPan tuore slovakkivahvistus Mario Grman sai Tampere Cupissa käsityksen siitä, millaista peliä Suomessa pelataan. Puolustaja kertoi tutustuneensa myös paljon Liigaa nähneeseen maanmieheensä Tomas Zaborskyyn.

SaiPan Tampere Cup päättyi kahteen tappioon, kun myös Tappara kellisti lappeenrantalaiset. SaiPan puolustuksessa esiintyi tuore ulkomaalaisvahvistus Mario Grman.

− Tämän ensimmäisen kokemuksen perusteella suomalainen jääkiekko on todella nopeaa ja kamppailupelaamista on paljon − pidän siitä todella.

Pistetili ei kahdessa ensimmäisessä harjoitusottelussa vielä auennut, mutta 22-vuotias puolustaja pyrkii tekemään arkiset asiat mahdollisimman hyvin ollakseen valmis, kun Liiga pyörähtää käyntiin.

− Nyt, kun harjoituskausi on avattu, on aikaa keskittyä parantamaan peliä runkosarjan alkua kohti. Yritän tehdä kaiken täysillä harjoituksissa ja olla joka päivä eilistä parempi pelaaja.

Grman saa SaiPaan myös toisen slovakialaisen, sillä Tomas Zaborsky vaihtoi Tapparasta itärajalle täksi kaudeksi. Grman ei tuntenut kokenutta hyökkääjää ennen tätä kautta.

− En ollut tavannut häntä aiemmin, mutta lensimme Lappeenrantaan yhdessä heinäkuun lopulla. Hän vaikuttaa mukavalta kaverilta ja hän auttaa minua paljon. Hän auttaa aina, jos minulla on kysyttävää, kehuu Grman liki vuosikymmenen Liigassa pelannutta maanmiestään.

Lappeenrantaan tarkoituksena jatkaa kehittymistä

Uusi kotikaupunki saa myös slovakkipuolustajan kehut.

− Kaikki muutkin SaiPan jätkät ovat mukavia ja yrittävät auttaa minua sopeutumaan. Minulla on Lappeenrannassa hieno asunto ja auto − asiat ovat todella hyvällä tasolla siellä.

Grman koki viime kaudella KHL:ssä pienoisen muutoksen pelaajana, kun joukkueen päävalmentaja Vladimír Országh halusi hänestä esiin uusia puolia. Myös SaiPan Tero Lehterältä on tullut samanlaista viestiä.

− Pari edellistä kautta olin puolustava puolustaja, mutta viime kaudella Slovan Bratislavassa valmentajat antoivat minulle enemmän vapauksia hyökätä. Sitä puolta haluankin kehittää pelissä − täälläkin valmennus auttaa minua oppimaan hyökkäysten tukemista.

Kun Liigan runkosarja pyörähtää käyntiin kuukauden kuluttua, lupaa Grman tehdä kaikkensa, jotta SaiPa menestyisi.

− Tulen olemaan työteliäs ja haluan voittaa kamppailuja. Minulla ei ole pistemäärätavoitteita, mutta haluan pelata parasta peliäni alkavalla kaudella, Grman vakuutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle