Marek Langhamer torjui Ilvekselle historian ensimmäisen paras seitsemästä -sarjan voiton: "Jääkiekko on show'ta ja tätä tehdään kannattajille"

LIIGA / Haastattelu
Marek Langhamer torjui Ilveksen välieriin.
Kuva © Jarno Hietanen
Marek Langhamer venyi ilmiömäisiin torjuntoihin, kun Ilves eteni ensi kertaa yli 20 vuoteen välieriin. Ensimmäisiä pudotuspelejään ammattilaisena pelaava maalivahti kasasi itsensä alun takaiskusta ja juhli lopussa voittajan elkein.

Ilves eteni ensimmäistä kertaa sitten kevään 2001 Liigan välieriin, kun tupsukorvat kaatoivat Nokia Arenalla yli 10 000 katsojan edessä Kärpät jatkoerässä. Huippuottein sarjassa esiintynyt maalivahti Marek Langhamer pysyi luottavaisena läpi illan.

− Osasimme odottaa tasaista sarjaa ja tiesimme, että Kärpät on vaikea joukkue voitettavaksi. Yritimme vain nauttia hetkestä ja pysyä rentoina. Olimme tänään parempia, Langhamer tunnelmoi tuoreeltaan.

Kärpät siirtyi kamppailussa johtoon jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen.

− Tuollaista vain tapahtuu toisinaan. Ei siitä ollut vaikea palautua, 19 torjuntaa ottanut Ilves-vahti tuumasi.

Vaikka Arttu Hyryn iskemä osuma näytti yllättäneen tšekkivahdin, Langhamerin iltapuhteeseen mahtui muutama huipputorjunta ja liki varmojen maalien pelastuksia. Hänen mukaansa Ilveksen erotti Kärpistä vain seitsemännen ottelun jatkoeräosuma.

− Muuten oli äärimmäisen tasaista. Ehkä meillä oli kotipeleissämme vähän parempi energia. Kärpät oli organisoitunut joukkue ja meillä oli vaikeuksia heidän ylivoimansa kanssa. Katsoimme paljon videoita, sillä he muuttivat pelaamistaan paljon.

Kärpät-sarja oli Langhamerille ensimmäinen pudotuspelisarja aikuisten tasolla. Nuorempana hän ehti pelata vastaavissa tilanteissa Pohjois-Amerikassa.

− Muistan pelanneeni junioriliigoissa tällaisia seitsemän pelin sarjoja. Se oli silloin samanlaista − huikeaa meininkiä.

Jo ennen Langhameria Ilves sai nauttia tšekkiläisveskarin taidonnäytteistä sekä tolppien välissä että ottelun jälkeen yleisön huudattamisessa. Vaikka Langhamer ei ollut nähnyt Lukáš Dostálin temppuja allekirjoitti hän sen, että yleisön huomioiminen on tärkeää.

− Jääkiekko on show'ta ja tätä tehdään kannattajille.

Langhamer tiesi, ettei Ilves ollut voittanut paras seitsemästä -sarjaa aiemmin historiassa, sillä tupsukorvien menestysvuodet sijoittuvat aikaan, jona sarjasysteemi oli erilainen. Hänen mukaansa saavutus on upea seuralle.

− Halusimme tätä ja ja otimme sen.

Ilves kohtaa välierissä TPS:n, joka kaatoi omassa puolivälieräsarjassaan HIFK:n Maalivahdin mukaan turkulaisvastus saattaa sopia tupsukorville.

− Täytyy katsoa heidän pelaamistaan tarkemmin myöhemmin. Siitä tulee varmasti vähän erilainen sarja, mutta taatusti tiukka joka tapauksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle