Manninen ei pettynyt tappiosta huolimatta – "Kaveri oli maalin verran parempi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sakari Manninen syötti Leijonien kummankin maalin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher

− Hankala alku, kun omissa soi pari kertaa. Ensimmäisen erän loppuun saimme tärkeän maalin ja toiseen erään saimme oikean tunnetilan ja pääsimme koko ajan enemmän ottelun sisälle, mikä tuotti tasoituksen. Kolmas erä oli tiukkaa vääntöä ja jatkoaika olisi voinut kääntyä kummalle vaan, Sakari Manninen tiivisti ottelun.

Vaikka Yhdysvallat saikin kaksi helpohkoa osumaa ottelun alkupuolella ja kiekko ei ollut löytyäkseen vastapuolen maalista, Leijonat ei turhautunut.

− Puolustamme ja hyökkäämme yhdessä. Tiedämme, että ne tuottavat meille riittävän määrän paikkoja. Tänäänkin tuotimme niitä tarpeeksi ja enemmänkin, mutta kaveri oli maalin verran parempi.

Harri Pesonen ja Niko Ojamäki toivat lopulta Suomen tasoihin, kummankin osuman tullessa erän viimeisellä minuutilla. "Pukukoppimaali" ei ole peräton sanonta.

− Tottakai siitä saa lisää virtaa. Varsinkin, kun pääsimme tasoihin toisen erän lopussa niin tiesimme, ettei meidän tarvitse olla enää takaa-ajoasemassa. Kahdesti aiemmin olemme lähteneet pukukoppiin ennen viimeistä erää tasoissa ja olemme palanneet voittajina, mutta ei tällä kertaa.

Jatkoajalla Leijonien puolustus kolmella pelaajalla siirtyi lepotilaan huonoon aikaan, eikä Dylan Larkin erehtynyt tilaisuudestaan ratkaista ottelu. Manninen korosti, että Leijonilla oli myös tilaisuutensa jatkoajalla, mutta tällä kertaa kiekko ei löytänyt oikeaan osoitteeseen.

Suomella on jäljellä neljä lohko-ottelua, joissa vastaan asettuvat Tanska, Ranska, Saksa ja Iso-Britannia. Mannisen mukaan Leijonat ei löysää otettaan.

− Näissä MM-kisoissa ei ole yhtäkään joukkuetta, jota vastaan voi lähteä sellaisella asenteella, että pelataan peli pois alta. Sen verran on katsottu muita otteluita, että sielläkin haipakkaa mennään ja ovat ansainneet paikkansa tästä sarjasta.

− Samalla tavalla mennään muihinkin otteluihin. Joka kerta kun olemme jäällä, meillä on työhaalarit päällämme ja teemme toistemme eteen hommia, Jokerit-hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle