Malmön pistepörssiä dominoiva Janne Kuokkanen ei haikaile vielä takaisin Suomeen

MAAJOUKKUE, SHL / Haastattelu
Kuokkasen saldo Karjala-turnauksen kahdessa pelissä oli 1+0.
Kuva © Juha Alamaki

Leijonien kakkosketjun keskushyökkääjä Janne Kuokkanen ei selitellyt isänpäivän Ruotsi-tappion jälkeen.

– Ruotsi oli selvästi parempi jokaisella osa-alueella tänään. Pääsääntöisesti Ruotsi hallitsi. Viimeisessä erässähän me saimme hieman hallinnan tunnetta jäähyjen takia, mutta aika hyvin Ruotsi peitti meidän kutimme, Kuokkanen myönsi.

Kuokkanen pelasi Karjala-turnauksessa kaksi peliä tehoin 1+0. Hän luonnehtii suoritustaan kokonaisuudessaan hyväksi.

– Olin luotettava omaan päähän ja hyökkäyspäähän meidän ketjumme sai pari hyvää tonttia. Tänään olisi ehkä vaadittu vähän enemmän.

Täksi kaudeksi Sveitsistä Ruotsiin

Kuokkanen on pelannut ammattilaisuransa pitkälti Pohjois-Amerikassa NHL:ssä, AHL:ssä ja OHL:ssä (kaudet 2016–22). Viime kausi kului Sveitsissä ja täksi kaudeksi Kuokkanen siirtyi Ruotsiin Malmö Redhawksin riveihin.

– SHL on todella kova sarja. Siellä ei ole yhtäkään helppoa peliä. Nyt sarjataulukossa on kanssamme seitsemän tai kahdeksan joukkuetta todella tasaisessa putkessa.

Malmö on SHL:ssä neljäntenä. Kuokkasen mukaan kausi on sujunut pääosin varsin tasaisesti.

– Meillä on ollut pari heikompaa peliä, mutta muuten todella tasaisesti olemme pystyneet suorittamaan. Joka ilta on maalin pelejä tai muuten tiukkoja pelejä.

Malmön selvä pistekuningas

Kuokkanen on Malmön ylivoimaisesti paras pistemies. Hän on tehnyt 17 ottelussa 16 pistettä.

Lauri Pajuniemi on ollut ketjussani lähes koko kauden. Vasemmassa laidassa on ollut nyt William von Barnekow, joka on varattu Buffalo Sabresiin. Olemme saaneet paljon vastuuta ja paljon onnistumisiakin, Kuokkanen kehui.

Joukkueessa on Pajuniemen lisäksi suomalaiskavereina Teemu Kivihalme sekä tuoreeltaan SaiPasta tullut Nuutti Viitasalo.

– Aina on mukavaa, kun on suomalaisia samassa jengissä. Kivihalmehan ei itse puhu suomea, mutta yritämme häntä opettaa, hymyili Kuokkanen.

– Kivihalme on ollut viime pelit poissa. Hän on meidän ihan ykköspakkejamme ja pelannut erittäin hyvin tämän kauden. Toivottavasti ei ole isompi loukkaantuminen.

Olet pelannut Liigassa vain kaksi lyhyttä pätkää Kärpissä kausina 2015–16 ja 2020–21. Olet vasta 25-vuotias. Tuskin palaat vielä lähitulevaisuudessa takaisin Suomeen?

– Ei ole tällä hetkellä ollut mielessä vielä palata kotiin. Tällä hetkellä keskityn nyt näihin hommiin, että saan pelata ulkomailla. Se on ollut aina minulle hieno juttu, että sinne pääsee. Nautin nyt siitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle