Mahtavan MM-turnauksen pelanneen Ruotsin päävalmentaja Andreas Karlsson: "Tänäänkään emme luovuttaneet"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Andreas Karlsson joukkueensa kanssa finaalin jälkeen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Kanada ratkaisi tyttöjen MM-finaalin jo ottelun ensihetkinä ja karkasi Ruotsilta tavoittamattomiin.

− Tiukka alku ja Kanada löi neljä maalia heti kärkeen, huokasi ruotsalaisten päävalmentaja Andreas Karlsson taiston tauottua.

Ruotsi jäi selvällä erolla finaalin häviäjäksi, mutta turnauksen mittakaavassa turnausemännät tekivät uskomatonta työtä. Puolivälierässä kaatui Slovakia ja välierässä sensaatiomaisesti Yhdysvallat, joka ei ollut koskaan jäänyt tyttöjen MM-finaalin ulkopuolelle.

− Teimme kovaa töitä joka päivä ja olen todella ylpeä joukkueestani. Teimme kaiken yhdessä jäällä päivittäin ja jokaisessa pelissä. Teemme asiat yhdessä, Karlsson sanoi.

Rehti ruotsalaisvalmentaja Andreas Karlsson kätteli maailmanmestarit.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Ruotsin joukkue osoitti useaan otteeseen erityistä henkistä kyvykkyyttä ja se haastoi tyttöjen MM-turnauksia dominoineet pohjoisamerikkalaiset turnauksessa tosissaan. Kenties valmentaja Karlssonilla on sormensa pelissä ruotsalaisten nuorten vahvassa itsetunnossa.

− Ehkä. Toivon niin. Puhuimme paljon siitä, kuinka toimia jokaisessa vaihdossa ja että emme koskaan luovuta − vaikka mikä olisi. Tänäänkään emme luovuttaneet. Teimme valtavasti töitä joka päivä, Karlsson virkkoi rauhallisena, mutta sanoi sanansa arvokkaan painokkaasti.

Ruotsi taisteli ylivoimaista vastustajaa vastaan. Hienosta turnauksesta huolimatta finaalitappio otti koville.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Vaikka turnauksen joukkueissa valtaosa pelaajista on vasta 17-vuotiaita, voi osalle heistä ennustaa valoisaa tulevaisuutta naisten jääkiekkokaukaloissa.

− Monet heistä tulevat varmasti esiintymään myös aikuisten maajoukkueessa, Karlsson ennusti.

Esimerkkinne antoi varmasti monelle ruotsalaiselle nuorelle jääkiekkoilijalle uskoa tulevaisuudesta. Oletko samaa mieltä?

− Ehkä huomenna, mutta en tänään, Karlsson heitti 0−10-kylvetykseen päättyneen finaalin jälkeen.

Vuoden 2023 turnaus oli historian toinen kerta, kun Ruotsi on noussut tyttöjen MM-hopealle. Ensimmäisen kerran se teki tempun vuonna 2018. Muutoin Yhdysvallat ja Kanada ovat hallinneet ikäluokan MM-kisoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle