Maalittoman alkukauden pelannut Joni Ikonen luottaa kykyihinsä: "Onneksi tässä on pitkä kausi edessä"

LIIGA / Haastattelu
Joni Ikonen siirtyi Helsingin IFK:n riveihin täksi kaudeksi.
Tappioputkessa olevan Helsingin IFK:n uusi tähtihyökkääjä Joni Ikonen ei ole vielä onnistunut maalinteossa IFK-paidassa. Ikosella on kovat odotukset itseään kohtaan onnistuneen viime kauden jälkeen, mutta hän toivoo myös omalta joukkueeltaan parannusta.

Helsingin IFK hävisi viime perjantaina Nordiksella, kun vierasjoukkue TPS nousi 2–0-tappioasemasta tasoihin ja vei lopulta voittomaalikilpailussa ottelun nimiinsä lukemin 4−3. Tappioputki jatkui lauantaina Lahdessa, kun Pelicans nöyryytti vieraita 5−3.

Kesällä joukkue täydensi rivejään viime kaudella Pelicansissa maaleja mättäneellä Joni Ikosella. Ikonen tehoili tuolloin runkosarjassa huimat 19 maalia ja 33 tehopistettä. IFK:n paidassa sama tahti ei ole toistaiseksi jatkunut, sillä 24-vuotiaalle hyökkääjälle on kuluvalla kaudella kertynyt 11 tehopistettä, mutta ei yhtään tehtyä maalia.

– Onhan se maalinteko ollut haastavaa, mutta eipä sitä stressaaminen auta, Ikonen kommentoi TPS-ottelun jälkeen.

Ikonen kommentoi myös lyhyesti päättynyttä ottelua, joka ei hyökkääjää tyydyttänyt.

– Kolmea pistettä lähdettiin hakemaan, eikä sitä saatu. Ei se kovin hyvälle tunnu.

Ikonen kokee joukkueensa antaneen vastustajalle liikaa tilaa tulla takaisin peliin mukaan, vaikka lopullinen niitti tulikin vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Hän uskoo saavansa joukkueessa tarpeeksi vastuuta, mutta olisi ollut valmis koettamaan onneaan voittomaalikilpailussa.

– Kyllä olisin voinut laukoa, mutta onneksi meillä oli kolme muutakin hyvää laukojaa.

Odotukset ovat korkealla

Vaikka maalihanat eivät olekaan vielä auenneet, 23 ottelun aikana kertyneet 11 syöttöpistettä paljastavat, että neloskentän keskushyökkääjä on saanut vastuuta ja luottoa joukkueeltaan. TPS-ottelussa hän kellotti 13 minuuttia peliaikaa.

Ikonen tiedostaa, että joukkueessa on tällä kaudella kova kilpailutilanne. Hän kokee täyttäneensä vaaditut odotukset, mutta pyrkii kuitenkin kehittämään omaa pelaamistaan jatkuvasti.

– Varmasti pystyn parantamaan vielä ja onneksi tässä on pitkä kausi edessä. Kovat odotukset on itselle, mutta ei mitään aiemmasta poikkeavaa.

Vahva luotto omaan joukkueeseen

Siirron aikana kesäkuussa Ikonen oli vahvasti sitä mieltä, että IFK on paras seura hänelle henkilökohtaisen kehittymisen kannalta. Joukkueen viimeaikaisista vaikeuksista huolimatta hän on siitä edelleen samaa mieltä.

– Kyllä olen täällä viihtynyt tosi hyvin. Täällä on hyvä meno muutenkin joukkueella, että kyllä tästä hyvä vielä saadaan, Ikonen tuumaa.

Ikoselle oli kesällä tarjolla useita kotimaisia joukkueita, joista hän valitsi juuri IFK:n. Päätökseen vaikuttivat joukkueen menestys ja sijainti Helsingissä.

Espoolaislähtöinen pelaaja siirtyi jo nuorena Bluesin B-junioreista Ruotsin Frölundaan, mikä oli kehityksen kannalta nappivalinta. Helsingissä pelatessaan Ikonen on voinut asua lähellä kotiseutuaan, ensimmäistä kertaa juniorivuosien jälkeen.

Seuraavan kerran Ikonen ja HIFK ovat askissa keskiviikkona, kun helsinkiläiset kohtaavat vieraskentällä Jukurit.

» Lähetä palautetta toimitukselle