Maalitilinsä avannut Jyrki Jokipakka uskoo Ilveksen kulkevan kohti menestystä

CHL / Haastattelu
Jyrki Jokipakan mielestä CHL-ottelut valmistavat hyvin joukkuetta alkavaan Liiga-kauteen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Jyrki Jokipakka oli tyytyväinen avausvoittoon, mutta myönsi salzburgilaisjoukkueen laittaneen Ilveksen koville.

Ilves pelasi toisen vierasottelunsa CHL:ssä lauantaina, kun se kohtasi RB Salzburgin. Jatkoajalla Ilveksen 2−3-voittoon päättyneen ottelun jälkeen Ilveksen puolustaja Jyrki Jokipakka antoi tunnustusta vastustajalle.

− Aika tiukka vääntö, kaveri painoi kovaa päälle koko ajan. Siinä ei paljoa aikaa ollut, Jokipakka kertasi Salzburgin vahvuuksia.

Ilves leireili muutaman päivän Itävallassa ennen CHL-otteluitaan sveitsiläistä Fribourg-Gottéronia ja itävaltalaista RB Salzburgia vastaan. Ilves-pakki oli tyytyväinen otteluista saatuun hyötyyn.

− Kovia pelejä oli, oli kova vauhti ja kamppailutaso. Hyviä pelejä nämä ovat valmistamaan Liiga-kauteen. Pääsee vähän mittaamaan joukkueena tasoa ja hyvä, että saimme avausvoitto. Hyvä lähteä kotipeleihin, hän kertoi.

Jokipakka uskoo, että otteissa on vielä kiristämisen varaa, kunhan Liiga-kausi alkaa. Vaikka CHL-ottelut ovatkin jo kilpailullisia, Liiga sytyttää häntä vielä enemmän.

− Hyvä, että saa kaksi kovatasoista peliä vielä ennen Liigan alkua.

Ilves-pelaajien kaulaan ripustettiin viime kauden päätteeksi mitalit ensimmäistä kertaa sitten kevään 2001. Menestystä on nyt pitkästä aikaa maistettu ja Ilves-organisaatio on täysin eri kunnossa kuin Jokipakan viimeksi Tampereella pelatessa kaudella 2012−13. Kuinka joukkue on käsitellyt odotukset ja mitä Jokipakka tuo siihen tullessaan?

− Nälkää on porukassa ja itse yritän kokemuksella auttaa joukkuetta ottamaan seuraavan askeleen. Mestaruutta tietenkin lähdetään tavoittelemaan. Se vaatii paljon hommia, mutta sitä kohden ollaan menossa, hän tiivistää.

Varsinaisia tavoitteita Jokipakka ei itselleen aseta. Joukkuevalinnan hän kertoo olleen helppo.

− Aina olin ajatellut, että kun Suomeen tulen pelaamaan, joukkue on sitten Ilves.

» Lähetä palautetta toimitukselle