Maalitilinsä avannut Ilveksen Leo Lööf haluaa joukkueelta parannusta − "Peli olisi voinut olla vaikka 3−3 ilman häntä"

LIIGA / Haastattelu
Lööf punnersi kiekon verkkoon Ilveksen avausmaalissa.
Kuva © Samuli Huikuri
19-vuotias ruotsalainen suitsutti maalivahti Marek Langhameria ja ruoti HPK-pelin antia. Lukemista huolimatta parantamisen varaa jäi. Lööfin maalitilikin aukesi, vaikka hän kokee tärkeimmän tehtävänsä olevan toisenlainen.

Ruotsalaispuolustaja Leo Lööf, 19, iski Ilveksen avausmaalin, kun tamperelaiset harjasivat 6−1-voiton HPK:sta Liigan perjantai-illan kierroksella. Lööf nousi siniviivalta kohti maalia ja sai pikkumustan ohi Eetu Laurikaisen jo avauserän ensiminuuteilla.

− Haluan ensisijaisesti puolustaa hyvin, mutta minulla on myös hyökkäyspään kykyjä. On aina hauska tehdä maali. Tarkoitukseni on aina auttaa joukkuetta voittamaan.

Lööf kertoi, että juniorivuosinaan hän oli erittäin hyökkäysorientoitunut puolustaja, mutta isommissa sarjoissa puolustaminen on noussut tärkeysjärjestyksessä edelle.

Numeroista huolimatta Lööf ei lähtenyt paukuttelemaan henkseleitä.

− Tänään ei ollut paras pelimme, mutta teimme kuitenkin monta maalia. Voittojen tiellä pysyäksemme on kuitenkin pelattava paremmin. 

Maalivahti Marek Langhamer oli 33:lla torjunnallaan yksi Ilveksen onnistujia. Lööf jakoi kiitosta veräjänvartijalle.

− Hän on ollut meille joka pelissä tärkeä. Hän tuo meille turvallisuudentunteen omassa päässä. Peli olisi voinut olla vaikka 3−3 ilman häntä. Onneksi saimme tehtyä niin paljon maaleja, Lööf pyöritteli.

Ilves pääsee yrittämään Lööfin peräänkuuluttamaa pelin parantamista jo lauantaina KalPan vieraana.

− Meidän on palauduttava hyvin ja valmistauduttava kaikin puolin hyvin. En tunne vastustajaa kovin hyvin, mutta meidän on oltava joka tapauksessa alusta asti hereillä ja pelattava ehjä 60 minuuttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle