Maalipörssin kärkiviisikossa yllätysnimi − taustalla kasvu urheilijaksi: "Vähän puhuttiin, että pikkuisen pullea on ja nyt ovat kasvotkin kaventuneet"

LIIGA / Haastattelu
Innala on jo rikkonut 20 maalin rajapyykin.
HPK:n Teemu Turusen rinnalle maalipörssin kärjen tuntumaan on noussut toinen yllätysnimi. Jere Innalankin nousun taustalla on kasvu urheilijaksi.

Liigan maalipörssin kärkiviisikkoon on noussut todellinen yllätysnimi. Viime kaudella HPK:n oma kasvatti Jere Innala murtautui liigajoukkueeseen, mutta 48 ottelussa laitahyökkääjä teki ainoastaan neljä maalia. Nyt keskiviikkona 20-vuotias Innala teki Jukureita vastaan jo kauden 20. maalinsa.

Helmikuussa Innalan tahti on kiihtynyt. Hän on pelannut seitsemän ottelua joissa hän on tehnyt yhteensä kuusi maalia ja antanut viisi maaliin johtanutta syöttöä.

− Olen kyllä vähän yllättynyt. En olisi kauden alussa uskonut. Nyt on hyvä kesä alla, niin tulee onnistumisia, Innala pohtii.

Hyvä kesä piti sisällään omatoimijakson, joka poikkesi keskivertopelaajasta. Innala ei puuhastellut itsekseen vaan meni Tampereelle kaksinkertaisen kilpa-aerobicin maailmanmestarin Jouni Viitasen valmennettavaksi. Jääkiekkoilijoille tarkoitetussa Revolution Trainingissa jääharjoituksista vastaa entinen liigapelaaja Juha Jokiharju.

Innalan lisäksi samassa valmennuksessa ovat olleet myös muiden muassa Jokiharjun Chicago Blackhawksissa pelaava poika Henri sekä Dallas Starsin Miro Heiskanen.

− Siellä tuli paljon omaan tietopankkiin uutta. Täällä Hämeenlinnassa tehtiin tosi hyvin perusharjoittelu ja meillä oli pitkä kesä. Tampereella tehtiin henkilökohtaiset ohjelmat ja sovimme, että keskitymme voimantuottoon, Innala taustoittaa.

− Olen sen verran pienikokoinen, että jollain pitää kompensoida sitä. Pitää olla sähäkämpi ja nopeampi.

HPK:n fysiikkavalmentaja Timo Turunen toteaa hyvän vireen taustalla sen yksinkertaiselta kuulostavan seikan, että Innala on kasvanut urheilijaksi.

− Hän on tehnyt hyvin ja monipuolisesti kehittänyt itseään. Taustalla on intohimo harjoittelua kohtaan, Turunen kuvailee.

Liike on ollut 174-senttisen Innalan suurin vahvuus tällä kaudella. Hän voittaa kaksinkamppailuja pysymällä jatkuvasti liikkeessä. Se ei tunnu hiipuvan edes pelin loppupuolella. Innala toteaa olevansa hyvässä kunnossa ja palautuvansa hyvin vaihtojen välissä. Taustalla on ahkeran harjoittelun lisäksi myös muita huippu-urheiluun kuuluvia osia.

− Ravintopuolesta olemme puhuneet. Vähän puhuttiin, että pikkuisen pullea on ja nyt ovat kasvotkin kaventuneet, Turunen kehaisee.

» Lähetä palautetta toimitukselle