Maalinteon tehottomuus ja uinahdukset joukkuepelissä puolivälierän kynnyksellä mietityttävät Jukka Jalosta: "Ei voida saatana olla mailat pystyssä kohti taivasta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jalosta ei hymyilyttänyt Saksa-tappion jälkeen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Leijonien viimeinen alkusarjaottelu päättyi 4–2-tappioon Saksalle. Päävalmentaja Jukka Jalosen mielestä Suomi oli usealla osa-alueella parempi joukkue kaukalossa.

– Ensimmäinen erä oli erinomainen ja tultiin hyvin peliin mukaan. Saksa pystyi parantamaan peliään, mutta eivät he peliä dominoineet.

Suomen turmaksi koitui Saksan tähtipelaajat Leon DraisaitlDominik Kahun ja Philipp Grubauer jotka olivat selvästi parempia kuin Suomen kärkipelaajat.

– Hyvät pelaajat on hyviä, he pystyvät tekemään ratkaisuja ja enemmän maaleja kuin vähän huonommat pelaajat. Ei meidän kannatta miettiä mitä Saksalla on, vaan mitä meillä on.

– Meillä oli tänään ihan tarpeeksi paikkoja tehdä 4-5 maalia, ja olisi pitänyt voittaa peli niillä paikoilla. Saksa kuitenkin onnistui paremmin maalinteossa tänään, Jalonen mietiskeli.

Leijonien katse vain ja ainoastaan omassa tekemissä, ei vastustajassa

Saksa-ottelussa muutamat pelilliset virheet kostautuivat Jalosen mukaan. Parannettavaa siis löytyy pudotuspelejä ajatellen.

– Meidän pitää pelata jämäkämmin kiekollisesti puolustaen sillä tavalla kuin se pitää pelata. Ei voida saatana olla mailat pystyssä kohti taivasta ja kiekot läpi keskustan. Ei niitä montaa kertaa tullut, mutta ei se tarvi kuin kerran tai kaksi niin kiekko on verkossa, Jalonen jyrähti.

Lohkovoiton menettämisen myötä Leijonien tuleva puolivälierävastustaja koveni ainakin paperilla, sillä vastaan asettuu Sveitsin sijaan todennäköisesti Ruotsi tai Tšekki. Vastustajista kysyttäessä Jalonen piti aiheen edelleen omassa tekemisessä.

– Hyviä joukkueita tässä on kaikki, täytyy vain parantaa yksilö- sekä joukkuetasolla. Ei mitään erityistä, vaan hyvä keskittyminen vaihdosta toiseen ja laadukasta pelaamista. Simppeleitä juttuja, eli niitä asioita, joita on sovittu ja osaamme tehdä.

– Olen tyytyväinen, että olemme kahden parhaan joukossa ja päästään pelaamaan täällä puolivälierä. Nyt unohdetaan tämä peli ja pannaan paketti kuntoon torstaiksi ja taistellaan voitosta.

Välipäivälle Jalonen ei lähde muuttamaan valmistautumisrutiineja takaiskusta huolimatta.

– Normaalilla valmistautumisella mennään, ei siinä ole sen kummempaa.

Kaapo Kakon pahasti laskevasta trendistä ja mahdollisesta väsymisestä Jalonen oli vaitonainen.

– On se mahdollista, varmaan vaihtojen lopussa välillä väsyttää niin kuin pitääkin. En osaa vertailla, onko hän vaihtojen alussa terävämpi kuin turnauksen alussa.

Kevin Lankisen heikko ottelu nosti suuria kysymysmerkkejä Suomen maalivahtivalinnan ylle. Jalosen mukaan päätöksiä ei ole vielä tehty.

– Se katsellaan ihan rauhassa illan ja huomisen aikana, Jalonen ilmoitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös