Maajoukkuelegenda Riikka Sallisen ura saattoi päättyä sunnuntaina: "Tämä finaali oli minulle varmasti kaikkein paras muisto jääkiekossa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Riikka Sallinen pääsi vielä kokemaan MM-finaalin urallaan.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Riikka Sallinen on nähnyt jääkiekossa lähes kaiken mahdollisen, mutta MM-finaali oli hänellekin jotain uutta. Vaikka tiukka tappio kirvelikin, nosti Sallinen sunnuntai-illan uransa hienoimmaksi hetkeksi.

Suomen ja USA:n välinen MM-finaali oli huikea näytös. Tunteita laidasta laitaan, vauhdikasta ja tasaista peliä sekä jännittäviä hetkiä täpötäyden areenan edessä.

Riikka Sallisen maajoukkueura alkoi jo kaudella 1988−89, mutta maailmanmestaruusfinaali oli hänellekin jotain aivan uutta. Kokeneen pelurin ääni värisi ajoittain, kun hän kävi juuri kokemaansa ja tuntemaansa läpi.

− Onhan se hopea tavallaan hävitty mitali, mutta jos ajattelee aikaisempia kausia, turnauksia ja näitä kisoja, niin onhan se voitettu mitali. Kukaan meistä ei ollut aiemmin pelannut maailmanmestaruuskisojen finaalissa.

− Olimme jo tavallaan voittaneet maailmanmestaruuden, mutta sitten se vietiinkin pois. Eli jättäähän se pikkaisen ikävän maun tästä kaikesta. Sille ei voi toki mitään tehdä ja tulos on tämä, Sallinen totesi.

"Tämä oli varmasti minulle kaikkein paras muisto jääkiekossa."

Sallinen oli erittäin ylpeä Suomen joukkueesta. Vuosien työ siirtyi jäälle verenä, hikenä ja kyyneleinä, kun Suomi taisteli lajin suurmaata vastaan.

− Joukkueen runko on ollut kasassa jo useamman vuoden ajan ja sitten siihen on tullut uusia, erittäin hyviä nuoria pelaajia mukaan. Olemme hitsautuneet hyvin yhteen joukkueeksi. Puhuimme ennen MM-finaaliakin, että teemme tämän yhdessä. Mitä tahansa jäällä tapahtuu, niin olemme yhtenäinen joukkue. Ja sitä me todellakin olimme, Sallinen sanoi tunteikkaana.

Suomen esitys näytti viimeistään nyt kaikille epäilijöille, että pohjoisamerikkalaiset ovat kaadettavissa, kun vain kaikki osuu kohdilleen.

− Antaahan tämä varmasti uskoa. Niin monta vuotta on puhuttu pohjoisamerikkalaisesta etumatkasta. Hallitsevathan he tuota kiekollista peliä, mutta toisaalta pystymme erittäin tiiviillä puolustuspelaamisella pysymään mukana ja tekemään tiukan pelin.

− On ollut kaikenlaista kommenttia, että emme ole lähestyneet pohjoisamerikkalaisia yhtään, mutta varmasti annoimme heille hyvän ottelun MM-finaalissa, Sallinen lisäsi.

Uran huikein hetki

Salliselle oli ennen sunnuntai-iltaa kertynyt peräti 11 arvokisamitalia. Tuore MM-hopea ja tarina sen ympärillä nousee kuitenkin kaikista korkeimmalle.

− Onhan tämä nyt ihan ykkösjuttu. Pykälän parempi kuin pronssimitali, mikä monella on jo entuudestaan. Olihan tämä melkein paras mahdollinen tulos. Ajattelisin sen niin, että tämä on ollut aivan upea, mahtava matka joukkueeltamme, Sallinen sanoi.

− Olemme tehneet historiaa ja menimme taas pykälän eteenpäin. Jos minä en ole mukana sitä seuraavaa pykälää ottamassa, niin nämä tytöt sen jonain päivänä varmasti tekevät. Tämä oli varmasti yleisellä tasolla suomalaiselle naiskiekolle hyvä asia.

Myös kotiyleisön luoma tunnelma sai Salliselta isot kiitokset. Meteli oli välillä suorastaan infernaalinen, kun yleisö kannusti Naisleijonia ensimmäisestä aloituksesta loppuun asti.

− Täällä oli niin mahtava tunnelma. Oli niin hienoa pelata, ei voi muuta sanoa. Tämä oli varmasti minulle kaikkein paras muisto jääkiekossa. Jos katsomossa oli pikkutyttöjä katsomassa meidän esityksiämme, niin he saivat varmasti virtaa ja ajatusta, että he haluavat olla jonain päivänä myös tuolla kentällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle