Maajoukkuedebytantti Oskari Laaksonen kaipaa yhä rohkeutta pelaamiseensa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nuorten maailmanmestari kiittelee kuinka hyvin on päässyt sisään aikuisten maajoukkueeseen.

Tukholmassa olevassa Jukka Jalosen ryhmässä on mukana useita debytantteja aikuisten maajoukkuetasolle. Yksi heistä on Ilveksen vasta 19-vuotias puolustaja Oskari Laaksonen. Erityisesti torstain ottelussa Venäjää vastaan Laaksonen säväytti.

Laaksosen otteet eivät ole jääneet huomaamatta, sillä hänen kommenttinsa ovat suomalaisista pelaajista halutuinta tavaraa Tšekki-pelin jälkeen. Myös Laaksonen itse on suhteellisen tyytyväinen esityksiinsä tähän asti.

— Ensimmäinen peli oli minulta parempi kuin jälkimmäinen. Toki jälkimmäisessä pelissä meillä kaikilla oli vähän vaikeaa. Olen toki tyytyväinen siihen, miten olen päässyt tähän joukkueeseen sisään, Laaksonen kertaa turnausta tähän asti.

Se, että mukana on muitakin ensikertalaisia, on Laaksosen mukaan helpottanut ja nopeuttanut joukkueeseen asettautumista.

— On se kieltämättä vähän helpottanut tähän mukaan tulemista. Eikä meidän ikähaarukkakaan tässä turnauksessa hirveän vanha ole. Minä olen toki se nuorin, mutta tässä on mukana paljon 1995 ja 1996 syntyneitä. Eivät nekään kaverit vielä mitään kolmekymppisiä ole. Se on helpottanut kyllä paljon, että tässä on niin paljon maajoukkueuransa alkupäässä olevia kavereita, Laaksonen kertoo.

Vaikka kuinka Oskari Laaksosen omat otteet ovat olleet positiivia, niin lauantainen Tšekki-tappio selvästi kirveli nuorta tamperelaista.

— Ei oltu kyllä Tšekkiä vastaan parhaimmillamme, eikä oikeastaan edes lähelläkään sitä. Kaikilla tuntui kiekko polttavan lavassa ja sitä kautta hyökkäyspelaaminenkin oli huonoa, Laaksonen pureksii vielä Tšekille hävittyä ottelua.

— Vielä rohkeammin voisin pelata. Täällä kamppaillaan kovaa ja se ei ole minua haitannut, mutta rohkeutta ja huolellisuutta kaipaisin vielä vähän lisää omaan tekemiseeni, Laaksonen jatkaa oma-aloitteisesti.

Oskari Laaksonen oli mukana Suomelle kultaa vuodenvaihteessa voittaneessa U20-maajoukkueessa Vancouverissa. Hänen mukaansa niiden pelien vertaaminen aikuisten EHT-peleihin on hyvin vaikeaa kaukalon koon vuoksi.

— Näitä ison kaukalon pelejä on kyllä hyvin vaikea verrata niihin junnukisoihin. Pienessä kaukalossa se peli on kuitenkin niin erilaista. Täällä on niin paljon enemmän trap-pelaamista ja viivelähtöjäkin oikeastaan koko ajan. Junnukisoissa näitä on kuitenkin paljon vähemmän ja pelin luonnekin kovin erilaista. Tempo on aika sama ja pienen kaukalon kautta peli oli ehkä sitä kautta junnukisoissa vähän nopeampaa, Laaksonen pohtii.

Laaksonen myöntää, etteivät aikuisten maajoukkuekuviot olleet kovin vahvasti mielessä kauteen lähdettäessä.

— En kyllä ajatellut, että täällä oltaisiin. Junnukisat sitten menivät omalta osaltani sen verran hyvin ja kun olen pelannut liigassa koko kauden mielestäni omilla vahvuuksillani hyvällä tasolla, niin ei se kutsu sitten loppujen lopuksi niin kovin suuri yllätys ollut, Laaksonen kertaa maajoukkuepaikan avautumisen tuntoja.

— Mutta, onhan se hienoa, että tämän ikäisenä pääsee näitä pelejä kokemaan. Eihän se ole mitenkään tavanomaista, ellei kyseessä ole mikään supertalentti, Laaksonen jatkaa.

Leijonat kohtaa tänään iltapäivällä pelattavassa ottelussa turnauksen isäntäjoukkueen Tre Kronorin. Ruotsi-Suomi, pelipaikkana Tukholma ja täysi halli. Asetelma saa Oskari Laaksosen hymyilemään.

— Siihen peliin pitää lähteä nauttimaan! Meidän pitää pelata siinä pelissä vielä rohkeammin, mitä ollaan tähän mennessä pelattu. Unohdetaan Tšekki-peli, lähdetään voittamaan Ruotsi ja sen jälkeen täältä on kiva tulla takaisin kotiin, Laaksonen lopettaa päättäväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle