MM-turnauksen tasaisuudesta nauttiva Kalervo Kummola ei uskalla luvata patsasta Leijonakuningas-Jaloselle − "Suomessa ei taideta tehdä eläville patsaita kuin Lahdessa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kummola on tyytyväinen Riian MM-kisojen antiin.
Kuva © Samuli Huikuri
Kummola on tyytyväinen siihen, miten 2021 MM-kisat ovat menneet. Erityisesti hän on nauttinut tasaisista otteluista ja Leijonien menestyksestä. Mahdollisen kunnianosoituksen päävalmentajalle hän jättää muiden harteille.

Jatkoaika sai rautakanslerin haastattelun, kun pitkän uran jääkiekon parissa tehnyt Kalervo Kummola saapui seuraamaan 2021 MM-kisoja Riikaan pudotuspelien kynnyksellä. Hän on iloinen siitä, miten turnaus on edistänyt kansainvälistä jääkiekkoa.

− Iso-Britanniasta oli jo 2019 Košicessa paljon kannattajia, joten ensi vuoden kotikisoja ajatellen näyttää hyvältä. Ruotsin ja Kanadan konttaaminen oli ainutlaatuista. Kanada ja Yhdysvallat ovat täynnä NHL-miehiä ja monessa muussakin joukkueessa on 5−7 NHL-pelaajaa, eivätkä he tuolta suuremmin erotu, Kummola toteaa.

Leijonat on edennyt Riiassa voitosta voittoon, eikä joukkue ole jäänyt kertaakaan ilman pisteitä alkusarjan aikana. Lauantaina on edessä jo välierä.

− Sanoin jo (Jukka) Jalosellekin, että on hän aikamoinen taikuri. Hän on kulkenut pitkän tien sille tasolle, missä hän on nyt. Täytyy nostaa hattua päästä. Se, tuleeko Jaloselle patsasta Riihimäelle, on heidän (riihimäkeläisten) asiansa. Suomessa ei taideta tehdä eläville patsaita kuin Lahdessa.

Lahteen on pystytetty ainakin suomalaisen jalkapallon legendan Jari Litmasen patsas.

Kummola näkee tämän vuoden joukkueessa yhtäläisyyksiä kahden vuoden takaiseen kultaryhmään. Kokonaisuudessaan turnauksessa mukana olevat maat ovat pelanneet hyvin.

− Italialla kävi huono tuuri, kun he joutuivat vaihtamaan joukkueen, toteaa Kummola ennen turnausta koronaviruksen kouriin joutuneista italialaisista. Muiden pelit eivät sitten olekaan olleet etukäteen selviä.

Viikonloppuna Riiassa mitellään MM-turnauksen huipennus. Tšekki-puolivälierä jäi hyvin Kummolan mieleen.

− Katsojan kannalta peli ei ehkä ollut kovin vauhdikasta, mutta olihan se älyttömän jännä ottelu.

Seuraavaksi Leijonia vastaan asettuu lauantaina Saksa.

» Lähetä palautetta toimitukselle