MM-kisojen tilastokärkenä tuntematon nimi − johdattaako Cutter Gauthier Yhdysvallat finaaliin?

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Cutter Gauthier pelaa luotettavasti molempiin suuntiin.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Yhdysvaltojen MM-joukkue on nimettömin vuosikausiin, mutta välieriin lähdettäessä joukkue on vahva mestarisuosikki. Kisojen tuntemattomin pistelinko on Cutter Gauthier, joka latoo maaleja ja johtaa tehotilastoa lukemalla +11.

Yhdysvaltojen MM-joukkueesta löytyy tänä vuonna lukuisia tulevaisuuden NHL-tähtiä. Suurimman vaikutuksen turnauksessa on onnistunut tekemään 19-vuotias Bostonin yliopistopelaaja Cutter Gauthier.

Gauthierillä on kasassa kahdeksaan otteluun yhdeksän tehopistettä, joista jopa seitsemän on maaleja. Lisäksi hän johtaa koko turnauksen tehotilastoa yhdessä joukkuekaverinsa Nick Perbixin kanssa lukemalla +11.

Gauthier on tehnyt suurimman osan maaleistaan käyttäen tulista laukaustaan. Nokia-areenan valotaululla näytetään jokaisessa ottelussa kummankin joukkueen kovin laukaus kyseisessä ottelussa. Gauthierin nimi on löytynyt valotaululta lähes jokaisessa pelissä.

Suurta salaisuutta laukauksesta ei Gauthierin mukaan löydy.

− En tiedä onko siinä mitään salaisuutta. Se on vain tulosta kovasta harjoittelusta kulissien takana tapahtuneesta näkymättömästä työstä, Gauthier kertoo.

Gauthier on tehnyt maaleja sekä ylivoimalla että tasaviisikoin, vastahyökkäyksistä ja pyöritysten päätteeksi. Gauthier kertookin, että tulosta on pystyttävä tekemään monipuolisesti.

− On tärkeää pystyä ohittamaan maalivahdit eri tavoin. Jokainen maalivahti täällä on hyvä, joten on onnistuttava vaikkapa aloituksen jälkeen nopealla laukauksella tai millä tahansa muulla tavalla. Ainut asia mikä merkitsee on se, että kiekko päätyy maalin perukoille, Gauthier tiivistää.

Philadelphia Flyers varasi Gauthierin viime kesän varaustilaisuuden viidentenä pelaajana. MM-kisoissa hänen joukkuekaverinaan on Flyersin verivihollisen, Pittsburgh Penguinsin maalivahti Casey DeSmith.

Kun DeSmithiltä kysytään, harmittaako häntä se, että Gauthier on nimenomaan Flyersin mies, antaa maalivahti naurahtaen diplomaattisen vastauksen ja kehaisee nuorta lupausta.

− Ei se harmita. Hän on loistava pelaaja. Hänen laukauksensa on jo nyt NHL-kaliiberia, sen voi sanoa varmaksi. Hänellä on paljon taitoa, hän on isokokoinen ja älykäs pelaaja. On paljon asioita, jonka takia pidän hänestä pelaajana. Hän on ollut valtavan tärkeä meille tässä turnauksessa, DeSmith kehuu.

Tänään iltaottelussa Yhdysvalloilla on mahdollisuus tehdä MM-historiaa. Maan jääkiekkoylpeys ei ole edes pelannut MM-kisojen finaalissa vuosikymmeniin, saatika voittanut mestaruutta. Saksan kaatamalla nuori joukkue saavuttaa jotain ainutlaatuista.

Maailmanmestaruudesta kysyttäessä Gauthier pitää keskittymisensä välierässä.

− Emme voi katsoa vielä niin pitkälle. Meillä on vielä välierä huolehdittavanamme, ennen kuin voimme miettiä mestaruuksia, Gauthier päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle