MM-kisat houkuttelevat paikan päälle NHL-seurojen johtohenkilöitä

MAAJOUKKUE, NHL / Haastattelu
Jamie Pushor on juhlinut Stanley Cupia niin pelaajana kuin johtoportaassa.
Kuva © Getty Images
Suuret maajoukkuetapahtumat ovat hyviä tilaisuuksia tehdä pelaajatarkkailua. Miesten MM-kisat ei tee tähän poikkeusta, vaikka suuri osa tähtipelaajista onkin jo kiinnitetty NHL-seuroihin. Kykyjenetsijöiden lisäksi paikalle on saapunut myös NHL-seurojen johtoporrasta.

Yksi tällaisista on Tampa Bay Lightningin Jamie Pushor. Pelaajaurallaan yli 500 NHL-ottelua puolustajana pelannut ja Stanley Cupin vuonna 1997 Detroit Red Wingsin riveissä voittanut Pushor on ollut Lightningin palkkalistoilla vuodesta 2011 alkaen ja noussut ammattilaiskykyjenetsijästä ensin kykyjenetsintäpäälliköksi ja sittemmin apulais-GM:ksi.

− Olisin täällä, vaikka Lightning taistelisi vielä Stanley Cupista, Pushor myöntää.

Pushor tarkkailee edelleen tiivisti pelaajia. Roolissa täytyy olla salaperäinen. Kiinnostavista pelaajista ei kannata kommentoida julkisesti.

− Tarkkailen roolissani kaikkia pelaajia. Tämä turnaus on hyvä paikka tarkkailla etenkin eurooppalaisia pelaajia. Samalla näen täällä pelaajia monista eri sarjoista ja voin käyttää näkemääni hyödyksi.

Lightningin pelaajista Nick Perbix ja Michael Eyssimont ovat Yhdysvaltojen joukkueen mukana MM-kisoissa. Pushor uskoo kisakokemuksen olevan heille hyödyksi.

− Tämä on hyvä mahdollisuus heille pidentää kautta ja antaa samalla erilaista kokemusta jääkiekosta.

Apulais-GM:stä Tampereella on nähty myös muun muassa Anaheim Ducksin Rob DiMaio ja Edmonton Oilersin Brad Holland.

» Lähetä palautetta toimitukselle