MM-kisat: Veli-Matti Savinainen uskoo viisikkopelaamiseen – "Yllätetään ruotsalaiset"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Veli-Matti Savinainen väänsi voimakkaasti myös Saksaa vastaan.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Suomi kohtaa Slovakian MM-kisoissa seuraavaksi Ruotsin. Ottelun voittaja matkaa mitalipeleihin ja häviäjä kotiin. Konkarihyökkääjä Veli-Matti Savinainen tuntee Ruotsin metkut.

Veli-Matti Savinainen on yksi Suomen joukkueen kokeneemmista pelaajista. 33-vuotias hyökkääjä oli mukana muun muassa viime vuoden MM-kisoissa, jolloin Suomi hävisi Sveitsille juuri puolivälierässä.

Tänä vuonna puolivälierässä vastaan asettuu Ruotsi. Ottelu pelataan torstai-iltana Košicessa.

– [Ruotsi on] paljon tehnyt maaleja ja paljon päästänyt maaleja, eli kyllä heillä on heikkouksia varsinkin puolustuksessa. Vaikka on nimekkäät puolustajat, he tykkäävät hyökätä, Savinainen kuvailee tulevaa vastustajaa. – Saamme varmasti hyviä vastahyökkäyksiä, kun jaksamme puolustaa tiiviisti ja odottaa oikeita hetkiämme.

Ruotsalaisten joukkue on siis täynnä tulivoimaa ja nojaa pitkälti nimekkääseen hyökkäykseensä, johon esimerkiksi Gabriel Landeskog liittyi vielä kesken kisojen. Savinainen näkee tässä Suomen mahdollisuuden horjuttaa Ruotsin joukkuetta.

– Ei ole helppo tehdä maaleja, kun pelataan viidellä viittä vastaan. Jos pysymme poissa boksista, aivan varmasti heidän arsenaalinsa tuskastuu, jos he eivät saa maaleja heti aikaiseksi.

Ruotsissa, ainakin median ja katsojien kesken, ollaan vahvasti sitä mieltä, että Suomi tulee jäämään torstai-illan ottelussa jyrän alle. Paperilla Ruotsi on selvästi vahvempi, mutta Savinaista ei pelota.

– Me osaamme pelata tätä jääkiekkoa. Meille varmasti sopii, että sieltä tulee vastaan 20 rutinoitunutta NHL-pelaajaa, jotka ovat varmoja voitostaan. Kyllä me suomalaiset osaamme kampoihin pistää. Varmasti saadaan aikaan tiukka ottelu ja yllätetään ruotsalaiset.

Lohkonsa kolmoseksi sijoittunut Ruotsi joutuu puolivälierää varten matkustamaan Bratislavasta Košiceen. Välimatka on pitkähkö; esimerkiksi junalla kuluu sen taittamiseen kuutisen tuntia. Suomi saa siis lepopäivän Ruotsin reissatessa. Onko tämä Leijonille etu?

– En usko, että se [reissaaminen] tulee peliin vaikuttamaan yhtään... Varmasti he olisivat halunneet olla Bratislavassa, että sellainen ihan pieni etu siinä on. Isoa etua en kuitenkaan näe, Savinainen sanoo.

MM-kisojen puolivälieräottelu Ruotsia vastaan alkaa torstaina kello 21:15 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle