MM-kisat: Toni Rajala odottaa Marko Anttilalle patsasta Lempäälään – "Uskomaton taival tultiin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Toni Rajala on maailmanmestari.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Maailmanmestari Toni Rajala oli voitokkaan Kanada-ottelun jälkeen yhtä hymyä. 28-vuotiaalle laitahyökkääjälle nämä olivat ensimmäiset miesten maailmanmestaruuskisat.

– Ensimmäisessä erässä he olivat kimpussamme, mutta toisessa erässä pelasimme hyvin. Kolmannessa erässä he olivat häviöllä ja yrittivät painaa. Taistelimme tosissamme, joukkueen takia, Rajala kuvaili MM-finaalia. – Joukkuevoitto. On kivaa olla maailmanmestari.

Joukkuetta on korostettu kisojen alusta asti. Sitä teki myös Rajala.

– Kun Jere [Lehtinen] soitti 4-5 viikkoa sitten, että lähdenkö mukaan näihin karkeloihin, ensimmäisenä ei ollut mielessä, että tässä voisi seistä kultamitali kaulassa. Uskomaton taival tultiin jätkien kanssa. Tämä on paras joukkue, missä olen ikinä ollut. Kopissa nauretaan, ei ole liian vakavaa, ja siltä se näyttää tuolla jäälläkin – kun pelataan joukkueena.

Kaikki tuntui saavan Rajalan hymyilemään tai nauramaan. Hymy vain leveni, kun neljä huipputärkeää maalia pudotuspeleissä tehneen kapteeni Marko Anttilan nimi mainittiin.

– Mörkö-Marko on varmaan NHL:ssä ensi kaudella, veikkaisin. Patsas on Lempäälässä ihan varmasti. Otti kapteenin ja sankarin viitan.

Etukäteen Suomen joukkuetta ei pidetty kummoisena mitalisuosikkina, mutta ratkaisupeleissä Leijonat oli lyömätön. Mistä asti joukkueen sisällä tiedettiin, että Leijonat voisi voittaa kultaa?

– Ensimmäisestä matsista asti, Rajala sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle