MM-kisat: NHL-tähti Gabriel Landeskog kuvaili tappiota: "Suomi vain tuli ja tuli, painoi ja painoi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ruotsin maalit eivät tänään riittäneet.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomi-tappion jälkeen ruotsalaispelaajat olivat hiljaisia. Heidän joukossaan oli yksi tähtipelaajista, Gabriel Landeskog. Pettynyt hyökkääjä kuvaili oloaan tyhjäksi. Hän antoi ennen kaikkea tunnustusta Suomen joukkueelle.

– Oli paljon pieniä yksityiskohtia, jotka määrittelivät ottelun lopputuloksen. Mutta on nostettava hattua Suomelle. Ehkä heidän joukossaan ei ole kovin monta NHL-pelaajaa, mutta joukkue on silti erinomainen. He ottivat altavastaajan roolin haltuunsa ja tekivät paljon töitä.

Suomen jatkoaikavoittoa on kuvailtu erityisesti työvoitoksi, sillä Suomi oli kahdesti takaa-ajoasemassa mutta kykeni lopussa puristamaan ottelusta voiton. Landeskogilla oli samantyyppisiä ajatuksia.

– Koska olimme kolmannen erän alussa johdossa ja pysyimme johdossa, me aloimme jarrutella. Ja Suomi vain tuli ja tuli, painoi ja painoi. He tekivät hyvää työtä. Me aloimme jarrutella ja vietimme liikaa aikaa omalla alueellamme.

Landeskog kuului ottelun ruotsalaisonnistujiin ja teki ottelussa tehot 0+2. Se ei kuitenkaan lämmittänyt hänen mieltään yhtään.

– Sillä ei ole mitään merkitystä. Olisin voinut pelata paljon paremmin, niin yksinkertaista se on. Tämä ei ollut paras pelini – eikä paras turnaukseni.

26-vuotias Landeskog on kokenut arvokisapelaaja, joka saapui Slovakian MM-kisoihin vasta alkulohkon puolivälissä. Colorado Avalanche, jonka kapteeni hän on, putosi tuolloin jatkosta.

– Olin valmistautunut olemaan täällä vielä 3–4 päivää. Tuntui siltä, että tällä joukkueella olisimme voineet voittaa koko kisat, Landeskog sanoi.

Paljon on puhuttu siitä, vaikuttiko Ruotsin ylimielisyys ottelun lopputulokseen. Landeskogin mukaan painetta on aina ja se on jopa toivottavaa.

– Ulkopuolelta tuleva paine ei vaikuta. Se paine vaikuttaa, jota asetamme itsellemme ja joukkuekavereillemme.

Ruotsin kisat päättyivät tähän. Joukkue matkaa kotiin, kun taas Suomi suuntaa Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan mitalipelejä varten.

– Tuntuu, että olen pettänyt joukkueeni ja maani, Landeskog kuvaili tunnelmiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle