MM-kisat: Mikko Lehtonen oli paineen alla Venäjää vastaan – "Piti puolustaa hampaat irvessä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Lehtonen oli Venäjää vastaan tarkkana.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Leijonat teki jälleen pienen ihmeen ja kaatoi Liiga-tason joukkueellaan jo toisen NHL-tähdistä kasatun nipun peräjälkeen. Torstaina kaatui Ruotsi, lauantaina Venäjä.

Venäjää vastaan Suomi kykeni pitämään supertähdet kuten Aleksandr Ovetškin, Nikita Kutšerov ja Jevgeni Malkin pimennossa ja maaleitta. Se vei ottelun nimiinsä 1–0.

– Kaikki meni nappiin, kuvailee puolustaja Mikko Lehtonen ottelua. – Pelasimme 60 minuuttia jämäkkää jääkiekkoa. Puolustimme, kun oli sen paikka, ja hyökkäsimme, kun oli hyökkäyksen aika. Piti puolustaa hampaat irvessä.

Lehtonen kuvailee painetta kovaksi.

– Varsinkin, kun menimme johtoon, siinä tiesi, että kaveri tulee antamaan kaikkensa saadakseen pelin tasoihin. Me olimme hyviä puolustuksellisesti, mikä on lähtökohta tuollaista joukkuetta vastaan. Keke [Lankinen] viimeisenä lukkona. Iso kiitos.

Ottelun lopussa Venäjä otti maalivahdin pois ja yritti tasoitusta kuudella viittä vastaan. Paine Suomen maalilla oli valtava. Viimeisten hetkien jännitys ei tuntunut pelkästään kotikatsomoissa.

– Pidin palleistani kiinni vaihtoaitiossa. Jännitti ihan pirusti. Olin valmis menemään [jäälle], mutta äijät hoitivat hienosti loppuun saakka. Ihan huikeaa uhrautumista, kuten kaikki näkivät. Isolla sydämellä, loppuun asti. Niin ne pitääkin loppuhetket hoitaa: tyylillä.

Leijonien tyylinäytteitä on luvassa seuraavan kerran sunnuntaina, jolloin se kohtaa Kanadan ja Tšekin välisen ottelun voittajan finaalissa kello 21:15 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle