MM-kisat: Marko Anttila laukoi Suomen finaalipeliin – "Laitoimme luita myöten kaiken likoon"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marko Anttila laukoi Suomen välierävoittoon Venäjästä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Leijonien kapteeni Marko "Mörkö" Anttila on pelannut itsensä Suomen jääkiekkokansan sydämeen tekemällä kaksi ratkaisevaa MM-pudotuspelimaalia – tasoituksen Ruotsia vastaan puolivälierän viime hetkillä sekä 1–0-voittomaalin välierässä Venäjää vastaan.

Venäjän voittanut maali syntyi ajassa 50.18.

– Tuli pomppuja, ennen kuin sain kiekon maaliin, mutta kaikki lasketaan, Anttila kuvaili maaliaan. – Hieman liian aikaisin tein sen. Oli paljon aikaa jäljellä ja oli keskityttävä peliin. Mutta olivathan nuo loppuminuutit jänniä. Laitoimme luita myöten kaiken likoon.

Jääkiekossa joukkue harvoin voittaa peliä, jossa se tekee vain yhden maalin. Anttila jakoi heti tunnustusta muillekin.

– Sankari on tuolla, Anttila sanoi ja osoitti takanaan seissyttä, nollapelin pelannutta maalivahti Kevin Lankista.

Kuten tuloksesta ehkä saattaa päätellä, ottelu ei ollut Leijonille helppo. Venäläiset tulittivat Suomen maalia välillä armottomasti.

– Venäläiset osaavat pelata isolla jäällä ja syöttää kiekkoa. Heillä on paljon taitoa. Tänään ei ollut helppoa, mutta puolustimme oman alueemme keskustaa sekä keskialuetta hyvin, Anttila sanoi. – Venäjä oli todella vaarallinen.

Anttilan kaksi maalia ovat nyt olleet ensiarvoisen tärkeitä, koska ilman niitä Suomi olisi pudonnut jo puolivälierässä Ruotsia vastaan. Ennen Ruotsia vastaan tehtyä viime hetkien tasoitusmaalia Anttila ei ollut tehnyt turnauksessa maaliakaan.

– Taidon puutetta, Anttila kommentoi hyväntuulisena alkuturnauksen maalittomuutta. – Nyt on sattunut kaksi tuollaista pomppua menemään sisään.

Voitto Venäjästä tietää sitä, että Suomi matkaa finaaliin ja Venäjä pronssiotteluun. Illan jälkimmäinen peli ratkaisee, tuleeko Suomen finaalivastustajaksi Kanada vai Tšekki.

Finaali pelataan sunnuntai-iltana kello 21:15.

» Lähetä palautetta toimitukselle