MM-kisat: Kaapo Kakko voitti jo kolmannen maailmanmestaruutensa – "Tämä on suosikkini"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
MM-kulta maistui Kaapo Kakolle.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Maailmanmestaruus on ratkennut eikä Suomen superlupauksen Kaapo Kakon iloa hillitse mikään. 18-vuotias laitahyökkääjä on pelannut MM-finaalissakin hyvän ottelun – tarpeeksi hyvän, jotta maailmanmestaruus voitettiin.

– Finaalipelit ovat aina todella hienoja ja tiukkoja, kuten kuuluukin. Jännitin itsekin aika paljon loppuhetkillä tuolla penkillä. En päässyt pelaamaan enää, Kakko kuvailee ottelun loppuhetkiä.

Kakolla on nyt kolme maailmanmestaruutta: alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus, alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus ja miesten maailmanmestaruus. Sama suora löytyy vain yhdeltä toiselta suomalaiselta jääkiekkoilijalta, samoissa kisoissa pelanneelta puolustaja Henri Jokiharjulta.

Kausi on Kakon omienkin sanojen mukaan ollut uskomaton.

– U20-kisat ja Liigassa pelaaminen olivat tavoitteeni, Kakko sanoo miesten MM-kultamitali kaulassaan.

Kolmen kullan Kakolla on mitaleista suosikkinsa.

– Tämä se on.

Alkusarjan ensimmäisissä peleissä Kakko mätti maaleja, mutta ratkaisupeleissä hän jäi kokonaan pisteittä. Se ei haittaa nuorta tähteä ollenkaan.

– Joka jätkä voi olla tyytyväinen. Jokaista äijää tarvittiin. Jos täältä kullan kanssa saa lähteä, minulle on ihan sama, onko minulla nolla vai kuusi vai kymmenen maalia.

Ratkaisupeleissä sen sijaan tärkeiden maalien tekijän roolin otti haltuunsa Marko Anttila, joka alkulohkossa ei onnistunut kertaakaan. Maalintekijän viitta tuntuu siirtyneen kokonaan aloittelijalta konkarille.

– Hän saa hoitaa, kapteenina, Kakko virnisteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle