MM-kisat: Juhani Tyrväinen selvisi viime minuuttien paineesta – "Kaikki muut ovat yllättyneitä paitsi joukkue"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
MM-ensikertalainen Juhani Tyrväinen on ehtinyt tottua kansainväliseen vauhtiin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Leijonien MM-joukkueessa on tänä vuonna monta ensikertalaista. Heistä yksi on keskushyökkääjä Juhani Tyrväinen, 28, joka oli jäällä viimeisillä minuuteilla Venäjää vastaan. Venäjä otti maalivahdin sisään ja pelasi kuudella kenttäpelaajalle saadakseen tasoituksen, jota ei kuitenkaan tullut.

– Siinä tuntui hirveä paine. Taitavia äijiä kiekon kanssa aika rauhassa ja me olimme aika hapoilla siinä pienessä viisikossa. Yritin vain pelata omaa paikkaani. Ihan mieletön taistelu meidän viisikoltamme siihen loppuun, ja Keke [Lankinen] vielä maalissa, Tyrväinen kertoo.

Venäjää vastaan asetelma oli sama kuin Ruotsiakin vastaan: lähinnä Liigasta kootut Leijonat kohtasi lähinnä NHL:stä kasatun huippusikermän. Venäjän joukkueessa pelaa esimerkiksi Aleksandr Ovetškin, Nikita Kutšerov ja Nikita Gusev.

Tällä kertaa altavastaaja-asema oli Suomelle selkeästi eduksi.

– Välillä tuntui, että venäläiset supertähdet luistelivat vähän löysästi ja odottelivat, että kiekko tulisi lapaan. Meillä on monta ensikertalaista, jotka haluavat näyttää yleisölle. Siinä on se ero. Me olemme valppaina, Tyrväinen sanoo.

Tyrväinen on pelannut ensimmäisessä MM-turnauksessaan hyvin. Venäjääkin vastaan hän oli otteisiinsa tyytyväinen. Hän sanoo, että kansainvälinen taso ja nopeus alkavat tuntua jo kodilta. Miltä tuntui seistä siniviivalla Maamme-laulun aikaan?

– Isänmaalliselta. Ensimmäistä kertaa kisoissa, välierissä voittajana, kuuntelemassa Maamme-laulua. Hieno fiilis.

Suomi on nyt päihittänyt peräjälkeen kaksi joukkuetta, joita vastaan sen odotettiin häviävän selkeästi. Kun joukkueen nimilista lyötiin lukkoon, tuskin kukaan uskoi Leijonien menevän turnauksessa pitkälle. Tyrväistä ei paikka loppuottelussa kuitenkaan yllätä.

– Kaikki muut ovat yllättyneitä paitsi meidän joukkueemme.

Finaali pelataan sunnuntain kello 21:15 alkaen. Finaalivastustaja selviää illan jälkimmäisessä välierässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle