MM-kisat: Iso-Britannian Joseph Lewis historiallisen tappion jälkeen: "Heistä tuntuu varmasti todella hyvältä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
MM-kisadebytantti Joseph Lewis ottelun jälkeen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomen ja Iso-Britannian välisessä ottelussa arvokisadebyyttinsä teki walesilainen Joseph Lewis. Hän oli lopputuloksesta huolimatta iloinen ottelun jälkeen.

– Tein kovasti töitä ja yritin tehdä pienet asiat oikein. He [suomalaispelaajat] osaavat asemoitua niin hyvin, ettei heitä vastaan saa paljon tilaisuuksia. Nautin pelistä, vaikka hävisimmekin, Lewis kertoi.

Tätä ennen 26-vuotias hyökkääjä on joutunut seuraamaan muutaman pelin katsomosta.

– Se on ollut vaikeaa. Tiesin, että muut pelaisivat minun sijaistani ja he ansaitsivat sen. Mutta uskon, että olen näyttänyt kykyni harjoituksissa ja että olen todistanut olevani tarpeeksi nopea voidakseni pelata tällä tasolla. Oli hienoa saada pelata tänään, sillä olin aikaisemmin kieltämättä pettynyt, etten ollut päässyt pelaamaan.

Lewis olisi pelannut maajoukkueessa ennenkin, mutta aikatauluongelmat ovat estäneet kisareissut. Alemman sarjatason kilpailut pelataan huhtikuussa, jolloin Lewisilla on ollut yhä seurapelejä. Hänen tämänhetkinen seuransa on saksalainen ESV Kaufbeuren, jossa hänellä seuraavaksi alkaa kolmas kausi.

Suomen joukkueessa on yksi pelaaja, josta jokainen vastustaja on varmasti kuullut ennen ottelua: Kaapo Kakko. Näin oli myös Lewisin kohdalla.

– Häntä täytyy kunnioittaa eikä hänelle saa antaa liikaa tilaa. Hän on todella hyvä pelaaja. Uskon, että pelasimme häntä vastaan tänään hyvin, Lewis sanoi. – Hän ei erottunut joukosta niin paljon kuin odotin.

– Tilanne oli pitkään 3–0 ja jos olisimme saaneet maalin tai pari, tämä olisi ollut todella hieno ottelu.

Lewis sanoi tienneensä etukäteen, ettei Suomi ollut koskaan aikaisemmin voittanut Iso-Britanniaa. Sen sijaan hän yllättyi tiedosta, että Iso-Britannia oli ainut maa, jota Suomi ei ollut koskaan voittanut.

– Heistä tuntuu varmasti todella hyvältä! Lewis virnisteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle