MM-kisadebytantti Nousiainen iloitsi maalistaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nousiaisen tuuletus oli astetta villimpää mallia.
Kuva © Samuli Huikuri

Kim Nousiainen hymyili iloisena pelin jälkeen. Avauspeli ja -maali maistuivat hyvältä.

− Totta kai se maali tuntui tosi hyvältä. Se antoi itseluottamusta ja tavallaan vapautti jännitystäkin, kun oli ensimmäinen peli.

Suomen alku ei ollut lupauksia herättävä, kun Norja pöllytti maaliverkkoa jo pelin toisella minuutilla. Nousiainen kertoi, että se ei sotkenut kuitenkaan hänen saati joukkueen peliä.

− Ihan hyvin pääsin peliin mukaan. Meillä oli koko joukkueella vähän vaikea startti ensimmäisessä erässä, mutta sain vaihtoja alle ja pidin mielen virkeänä, niin ihan hyvin pääsin peliin kiinni.

Puolustaja oli istunut katsomossa koko alkuturnauksen odottamassa pelivuoroa. Maanantaina miestä odottikin iloinen tieto.

− Eilen aamupäivällä sain tietää, että pääsen pelaamaan. Ennen treenejä se kerrottiin, kun käytiin edellistä peliä läpi. Siinä palaverissa käytiin samalla läpi, ketkä pelaavat Norjaa vastaan, Nousiainen kertasi.

Katsomokomennus ei lannistanut nuorukaista.

− Totta kai on aina vähän tuskallista katsoa, kun haluaisi itsekin päästä pelaamaan. Eipä tarvinnut hirveästi psyykkailla itseään tänään. Ensimmäinen peli, niin psyykkaus tuli itsestään, hän myhäili.

Suomen turnaus on edennyt ailahdellen, mutta sijoitus B-lohkon kolmantena antaa kuitenkin hyvät iskumahdollisuudet pudotuspelipaikkoja jaettaessa.

− Ihan hyvää tekemistä meillä on ollut. Varmaan se on tärkeintä, että pystytään parantamaan pikkuhiljaa omaa peliä ja pysytään omassa jutussa kiinni. Eiköhän siitä ihan hyvä tule loppua kohti, Nousiainen painotti.

» Lähetä palautetta toimitukselle