MM-debyytissä tehoillut Joel Kellman suuntasi jo katseensa kohti Tšekki-ottelua: "Tšekki on erittäin vahva, näimmehän sen jo EHT-turnauksissa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kellman jatkoi vahvaa EHT-turnauksissa alkanutta virettään.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
NHL-vahvistuksia Pohjois-Amerikasta odottava Ruotsi kaatoi vajaallakin kokoonpanolla Itävallan maalein 3–1. Ottelun hahmo oli Joel Kellman, joka iski ottelun avausmaalin sekä syötti toisen. Hyökkääjän mielessä oli jo huominen Tšekki-ottelu.

Ruotsi karkasi ottelussa johtoon jo kolmannella minuutilla, kun Joel Kellman laukoi kiekon Bernhard Starkbaumin selän taakse. Laukaus oli Ruotsin joukkueen toinen koko ottelussa.

– On tärkeää saada maali nopeasti alle, jotta siitä ei synny liikaa paineita. (CarlKlingberg teki hyvän esityön maalin takana, ja saimme siitä hyvän alun ottelulle ja koko turnaukselle, Kellman kertasi Ruotsin avausmaalia Tampereella.

San Jose Sharksin riveissä ennen SHL:ään siirtymistä pelannut Kellman oli suuressa roolissa myös sinikeltaisten toisessa maalissa. Hän syötti Max Fribergille, joka pääsi lähietäisyydeltä laukomaan päivän toisen maalin. 

– Taktiikkamme oli vain lyödä kiekkoa mahdollisimman nopeasti maalille. Mielestämme onnistuimme siinä hyvin, emmekä jääneet kikkailemaan liikaa pelivälineen kanssa. Maali oli meille tärkeä, sillä ennen sitä pelimme hieman pysähtyi.

Itävalta kavensi lukemat 2–1:een ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Kokonaisuudessaan länsinaapurimme pysyi kiekossa paremmin ja loi paremmat tekopaikat, sillä kiekko kolisutteli myös tolppia pariin otteeseen.

Vakuuttava oli myös Kellmanin MM-debyytti, sillä ottelussa syntyi tehot 1+1. Meno oli vakuuttavaa jo valmistavissa otteluissa, kun kuuteen peliin hyökkääjä naputti tehot 2+2.

– Kaiken kaikkiaan peli oli hyvä. Kontrolloimme peliä, mutta tiedämme, että pystymme selkeästi parempaan. Kovia otteluita on vielä tulossa. Itsekin voin vielä parantaa runsaasti omaa pelaamistani, Kellman arvioi.

Kova otatus on edessä välittömästi sunnuntaina, kun Kari Jalosen Tšekki luistelee Ruotsin vastustajaksi iltaottelussa. Tšekki pelaa turnauksen ensimmäisen ottelunsa lauantaina Iso-Britanniaa vastaan, mutta pelivireen ei pitäisi olla hukassa.

Jalonen on saanut tšekkiläiset lentoon ja joukkue odottaa kaiken lisäksi vielä vahvistuksia NHL:stä Ruotsin tapaan. 

– Tšekki on erittäin vahva, näimmehän sen jo EHT-turnauksissa ennen MM-kilpailuja. Joukkue pelaa meidän jälkeemme ensimmäisen ottelun, joten meidän täytyy illalla katsoa videoita, jotta saamme lisää tietoa heidän pelaamisestaan. Meidän täytyy antaa parastamme.

– Huominen kertoo meille enemmän. Lähtökohta on se, että lähdemme voittamaan ottelua ja parantamaan peli kerrallaan, jotta olemme parhaassa iskussa finaaliviikonloppuna, Kellman hymähti.

» Lähetä palautetta toimitukselle