MM-debyytissä loistanut Strauss Mann haluaa nauttia pelaamisesta ja ottaa kaikki opit mukaansa: "NHL-pelaajiakin on mukana, joten taso on kovempi kuin olympialaisissa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mann teki maajoukkuedebyyttinsä Pekingin olympiajäillä.

MM-turnauksen avausottelussa Yhdysvaltojen tolppien välissä torjunut Strauss Mann sai joukkueen kapteenin kehut torjuessaan varmasti läpi ottelun. MM-debyytti toi mukanaan voiton, ja 24 torjuntaa. Yhdysvallat voitti Latvian 4–1, joten nollapeli jäi yhden maalin päähän.

– Ottelu oli sellainen kuin ajattelinkin. Meillä on hyvä joukkue kasassa. He pelasivat hyvin koko ottelun, eivätkä päästäneet Latvian pelaajia parhaimmalle maalintekosektorille. Kokonaisuudessaan itselläni oli hyvä fiilis tänään, Mann kertaa ottelun jälkeen.

23-vuotias veräjänvartija teki harvinaisesti maajoukkuedebyyttinsä olympialaisissa, kun NHL-pelaajat eivät päässeet mukaan viiden renkaan turnaukseen.

– Kyllä pelaaminen tuntuu hieman erilaiselta, jos vertaa olympialaisia ja MM-kisoja. Olympialaisissa on paljon hälinää ja siellä alkulohkossa pelattiin vain kolme ottelua. Täällä turnaus on pidempi, joten meillä on aikaa vielä parantaa otteitamme ja hioa pelaamistamme, Mann vertaa.

Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa pelannut maalivahti on San Jose Sharksin sopimuspelaaja. Täksi kaudeksi Mann siirtyi kuitenkin Ruotsiin, jossa hänellä on sopimus Skellefteån kanssa ensi vuoteen saakka.

– Kuulin SHL:stä ja sen hyvistä puolista ystäviltäni sekä tutuiltani. Tiesin itsekin, että SHL on hyvä sarja, joten tartuin tilaisuuteen kehittää itseäni pelaajana sekä ihmisenä. En myöskään saanut kotimaastani sellaista sopimusta kuin toivoin, Mann kertaa sopimuksensa taustoja.

– Tiedän, että SHL:ssä voin kehittyä, ja voin palata takaisin Pohjois-Amerikkaan valmiimpana.

Arvokilpailuista pelaaja on luonnollisesti innoissaan, sillä monet pelaajat eivät missään vaiheessa uraansa saa mahdollisuutta edustaa kotimaataan. 

– Turnauksessa on paljon hyviä pelaajia, ja NHL-pelaajiakin on mukana, joten taso on kovempi kuin olympialaisissa. Yritän käyttää tilaisuuteni hyödyksi ja kehittyä sekä imeä mahdollisimman paljon oppeja mukaani jokaisesta ottelusta. Rytmi on pidettävä yllä, sillä turnaus on pitkä, eikä mitään saa ilmaiseksi, Mann päättää.

Yhdysvallat kohtaa turnauksen toisessa ottelussaan välipäivän jälkeen Itävallan sunnuntaina kello 16.20. 

» Lähetä palautetta toimitukselle