Mörkö löi sisään, minkä myötä koko Suomi voi olla helpottunut

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marko Anttila nousi tärkeään rooliin Ranskaa vastaan ja teki vapauttavan 3-2 maalin.
Kuva © Jarno Hietanen
Ranska aiheutti aktiivisella pelillään Suomelle harmaita hiuksia, mutta Suomen 5-3 voitossa oli tuttu mies isossa roolissa. "Mörkö" vapautti Suomen peliä tekemällä tärkeän 3-2 maalin.

Marko Anttila on saanut kritiikkiä valinnasta maajoukkueeseen hieman vaisun Kärppä-kauden jälkeen. Ensimmäiset pelit kevään MM-kisoissa ovatkin olleet koko nelosketjulta vaisuja, mutta Ranskaa vastaan koko kentällinen nousi isoon rooliin. 

Kentällisessä on uurastanut Anttilan lisäksi Hannes Björninen tuttuun tyyliinsä, mutta uutena miehenä toisena laitana on nyt Ahti Oksanen.

− Olemme pelanneet Ahdin kanssa samassa ketjussa Jokereissa, joten tuttu ja mukava mies, totesi Anttila.

− Oksanen ampuu välillä sellaisista paikoista, että itse ei tulisi mieleen yrittää, mutta hyvin hän ne paikat löytää, kuten tämäkin ilta osoitti, kehui Anttila laituripariaan.

Kysyttäessä oman maalinsa merkityksestä Anttila totesi, kuinka hienolta maalin tekeminen tuntuu joka kerta, varsinkin tällaisessa turnauksessa. Lisäksi hän sai syöttöpisteen Oksasen maaliin. 1+1 on kunnioitettava tehopistelukema nelosketjun miehelle.

Lempäälän jätin merkitys on ollut todella tärkeä aiemmissa kisoissa. Myös käynnissä olevissa kisoissa pelaajat muistavat mainita Anttilan merkityksen joukkueelle. Anttila on pukukoppipelaaja viimeisen päälle, kuten tietysti kapteenin pitääkin olla.

Viime vuoden kisoissa Lempäälän Kelhon koulun kasvatti vei pelikavereita saunomaan mökilleen ja sama on kuulemma suunnitelmissa tänäkin vuonna. Tämä on yksi hieno esimerkki lisää miehen hienosta kapteenin luonteesta.

Tämän illan perusteella koko Suomi voi olla helpottunut. Mörkö on taas tutussa iskussa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle