Määttä Tšekki-pelin alla: "Jos pelaamme hyvää, omaa peliämme, tulemme voittamaan minkä tahansa joukkueen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Olli Määttä toivoo pystyvänsä tekemään lopputurnauksessa pisteitä.
Kuva © Samuli Huikuri

MM-puolivälierässä torstaina Suomen vastustajaksi asettuu Tšekki, joka on pystynyt parantamaan peliään MM-turnauksen edetessä. Alkuturnaus oli sille vaikea: se hävisi ensimmäisen ottelunsa Venäjää vastaan sekä toisen ottelunsa Sveitsiä vastaan. Vaikean alun jälkeen joukkueella alkoi kuitenkin sujua paremmin, ja se voitti loput viisi alkulohkon otteluistaan.

Olli Määttä kuvaili keskiviikon haastattelutilaisuudessa Tšekkiä vaaralliseksi joukkueeksi, josta löytyy taitavia hyökkääjiä. Hän vaikutti kuitenkin varmalta siitä, että Tšekki on Suomen kaadettavissa.

– Me olemme ennen joka peliä puhuneet siitä, että haluamme keskittyä omaan peliimme. Tiedämme, että jos pelaamme hyvää, omaa peliämme, tulemme voittamaan minkä tahansa joukkueen täällä, hän sanoi.

Tšekkiä vastaan Suomen peliin tullee korkeintaan pieniä hienosäätöjä.

– Totta kai meidän täytyy käydä videot läpi ja katsoa, mitä kaveri tekee. Suuressa kuvassa meidän on keskityttävä siihen, että annamme parhaamme ja pelaamme meidän tavallamme.

Hän nosti esiin muutamia pelaajia, joita vastaan on itsekin pelannut.

– [Filip] Hronek on puolustuksessa. [Jakub] Vrána ja [Dominik] Kubalík ovat todella hyviä pelaamaan. Siellä on taitoa ja nopeutta. He ovat vaarallisia jätkiä; pitää tietää, milloin he ovat kentällä.

Määttä oli tyytyväinen siihen, että Suomen viimeinen alkulohkovastustaja oli juuri Kanada.

– Se oli kova peli. Siinä pääsi vähän paremmin rytmiin ja tottumaan siihen tempoon, mitä peli tulee varmasti olemaan myös Tšekkiä vastaan. Nämä ovat siitä aika karuja pelejä, että ne ovat yhdestä kiinni. Mutta kyllä minä luotan – kaikilla on tällä hetkellä hyvä olo huomisesta.

Vaikka Määttä on noussut yhdeksi Suomen joukkueen johtavista puolustajista, hän toivoo voivansa tehdä lopputurnauksessa vielä enemmän tulosta pisteiden muodossa.

– Totta kai haluan aina parantaa omaa peliäni. Pitää katsoa, miten saamme enemmän laukaisupaikkoja. Samalla näissä peleissä lasketaan vain voitot – pisteillä ei ole niin väliä.

Määttä on jo voittanut urallaan kaksi Stanley Cupia sekä olympiapronssia. Silti nälkää riittää MM-jäillekin.

– Se on enemmänkin se, että pystyy hyvän porukan kanssa pelaamaan ja voittamaan. Pystyy äijien kanssa tekemään jotain itseään suurempaa. Muistan varsinkin ensimmäisestä Stanley Cup -voitosta, millainen se tunne oli. Sitä ei voi voittaa yksin, jääkiekossa varsinkaan. On ihan uskomaton fiilis, kun pystyy joukkueena voittamaan jotain.

Suomen ja Tšekin välinen puolivälierä alkaa torstaina kello 20:15 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle