"Lyötiin kaveri päätyseinään" − Tappiosta huolimatta Jukka Rautakorpi uskoo omiinsa

LIIGA / Haastattelu
Jukka Rautakorvella riittää mietittävää ottelusarjan kääntämiseksi
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara oli viidennessä välierässä pelillisesti HPK:ta edellä etenkin kaksi viimeistä erää. Tapparan luotsi Jukka Rautakorpi harmitteli joukkueensa jäähysumaa ottelun alussa, minkä vuoksi voitto luisui kirvesrintojen käsistä.

Tapparan ja HPK:n välien viides välieräkamppailu alkoi vauhdikkaasti, kun Tappara meni johtoon jo parin minuutin pelin jälkeen. Maalia seurasi kuitenkin pienoinen nukahdus ja vajaat seitsemän minuuttia myöhemmin tulostaululla olivat lukemat 1−3 HPK:n osuttua kolmasti ylivoimalla.

− Hukkasimme kiekon muutaman kerran ja kaveri pääsi hieman halvalla johtoon, totesi Tapparan käskijä Jukka Rautakorpi.

Rautakorven mukaan jäähyt olivat hieman kevyitä, mutta ei tarkoittanut tätä tuomarien osalta, vaan manasi omiensa toimintaa. Tuomaripelin osalta hän totesi vanhan kaavan jatkuvan ottelun lopun osalta.

"Kasvun paikka"

− Tässä lajissa on haasteellista se, että linja muuttuu, kun mennään kolmanteen erään. Alussa tulee helppojakin jäähyjä, mutta pelin lopussa penkille ei joudu enää mistään. Se kuuluu tähän pdotuspelilätkään ja on joka keväinen asia, Rautakorpi pohti.

Käskijä oli tappiosta huolimatta ylpeä oman joukkueensa taisteluilmeestä. Hänen mukaansa joukkue osoitti sielua ja taistelua noustessaan peliin mukaan alun synkän hetken jälkeen. Rautakorpi lähtee luottavaisin mielin maanantain peliin. 

− Lyötiin kaveri ihan päätyseinään, hyvin taistelimme. Joukkue on ensimmäistä kertaa tässä tilanteessa. Nyt edessä on kasvun paikka, ei sen kummempaa. Mennä kohti seuraava peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle