Lukon tähtihankinta Sebastian Repo kertoo NHL-sopimuksensa purkamisen taustoista ja kommentoi suhdettaan oikeuteen haastamaansa Tapparaan

LIIGA / Haastattelu
Sebastian Repo jahtaa nyt menestystä Lukossa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Rauman Lukkoon joulun alla siirtynyt Sebastian Repo haki puolentoista kauden ajan paikkaansa Pohjois-Amerikassa, mutta NHL-ovi pysyi visusti kiinni. Vahvana maalintekijänä tunnettu Repo kertoo, että vastuu AHL-seura Springfield Thunderbirdsissä jäi vähiin.

– Minulle ei löytynyt sellaista roolia, mitä lähdin sieltä hakemaan. Suomeen paluun tarkoitus olikin, että pääsen pelaamaan enemmän ja saan vastuuta, Repo kertoo.

Repo kertoo kuitenkin viihtyneensä AHL:ssä, vaikka tehopisteet jäivätkin vaisuiksi. Repo myös uskoo kehittyneensä pelaajana vähäisestä peliajasta huolimatta.

– Pääsin siellä hyvin porukkaan sisään ja oli siellä muutamia suomalaisiakin, joiden kanssa synkkasi tosi hyvin.

– Pienen kaukalon pelistä oli varmasti apua. Siellä piti pystyä tekemään ratkaisuja nopeammin ja luisteluni varmasti kehittyi. Nyt on ainakin tuntunut hyvältä palata Liigaan, Repo toteaa.

Kadoksissa olleet peliaika ja vastuu löytyivät Raumalta

Repo ei myönnä suoraan, että olisi kokenut kohtelun AHL:ssä olleen epäoikeudenmukaista häntä kohtaan.

– En ota sen enempää kantaa siihen. Jos joku on niitä pelejä videolta katsonut, niin voi tehdä omat johtopäätökset. Ei se rooli lopulta ollut sellainen mitä toivoin, mutta valmentajat tekevät päätökset.

Lukossa Repo on jälleen saanut kunnolla vastuuta, ja kauden ensimmäinen hattutemppukin syntyi jo viidennessä ottelussa raumalaisten riveissä. Kuuden pelin jälkeen kasassa on viisi tehopistettä.

"olemme ottaneet askeleita eteenpäin koko sinä aikana, kun olen ollut tässä mukana"

– On ollut kiva pelata ja olen päässyt nyt systeemiin kiinni. Mielestäni meillä on hyvä joukkue ja nyt olemme ottaneet askeleita eteenpäin koko sinä aikana, kun olen ollut tässä mukana, Repo iloitsee.

Edellisen kerran Liigaa pelatessaan Repo muistetaan Tapparan paidasta vuosilta 2016–18. Repo kuitenkin haastoi tamperelaisseuran oikeuteen maksamattomien lomarahojen takia. Nyt Repo kertoo, miten hän suhtautuu seuraan, jonka riveissä hän voitti Suomen mestaruuden keväällä 2017. 

– Ei siinä ihmiset tappele vaan asiat. Sieltä jäi paljon hyviä pelikavereita ja viihdyin siellä hyvin, eikä siltä osin ole mitään negatiivista sanottavaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle