Lukon sankari Ponthus Westerholm: "Tuomareille huudetaan aina paljon, mutta tänään he tuomitsivat hyvin" (intervjun även på svenska)

LIIGA / Haastattelu
Ponthus Westerholm iski Lukon maalit varsinaisella peliajalla ja onnistui maalinteossa myös voittomaalikilpailussa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Lauantaina Ilvestä vastaan tehot 2+0 iskenyt Ponthus Westerholm oli tyytyväinen Lukon nousujohteiseen peliin, kun raumalaiset veivät voittomaalikilpailun myötä kaksi pistettä Tampereelta lukemin 3−2. Hän antoi myös kuuman ottelun tuomareille puhtaat paperit.

Ensimmäiseen 13 liigaotteluun tehot 8+5=13 tehnyt Ponthus Westerholm kiitteli Lukon lauantain nousujohteista peliotetta.

− Avauserä oli monessakin mielessä vähän sitä sun tätä. Olisimme voineet pelata paremminkin. Toinen erä oli melko hyvä. Kolmannessa erässä jatkoimme toisen erän tiellä, iloitsee Westerholm.

Ruotsalaislaitahyökkääjä iski varsinaisella peliajalla raumalaisten kummatkin maalit. Voittolaukauskilpailussakin hän onnistui tekemään Lukon maaleista toisen.

− Ensimmäisessä maalissani Olli Vainio tuli kiekon kanssa hyökkäyssiniviivan yli ja epäonnistui laukaisuyrityksessään. Kiekko tuli minulle tyhjän maalin eteen, ja siitä oli helppo lyödä se sisään.

− Toisessa maalissani onnistuimme kolmannessa erässä ylivoimalla tasoittamaan pelin. Se oli hyvä ylivoimamaali. Kiekko pelattiin minulle vaaralliseen paikkaan maalin eteen ja sain sen hyvin haltuuni. Siitä piti vain laukoa kiekko maaliin.

Pelkkiä myönteisiäkään asioita ei Westerholmin mukaan Lukon pelissä tänään ollut, vaan parantamisen varaakin jäi.

− Hölmöimme toisessa erässä ja otimme jäähyjä. Ilveksen 1−1-ylivoimamaali tuli liian helposti, siinä olisi pitänyt pelata paremmin. Ilveksen 2−1-maalissa puolestaan emme saaneet kiekkoa syvälle hyökkäysalueelle ja Ilves pääsi vastahyökkäykseen. Ilves osaa kääntää nopeasti vastahyökkäykseen, sen he osaavat.

Päätuomarit Jari Levonen ja Sakari Suominen saivat tuomittavakseen kuuman ottelun, jossa tuomiot herättivät vastalauseita Hakametsän kotiyleisössä. Westerholm ei kuitenkaan tuomareita syytellyt.

− Tuomareille huudetaan aina paljon, mutta tänään he tuomitsivat hyvin. Ei valittamista.

Fyysinen ottelu sopi luisteluvoimaisen ruotsalaiskiekon parissa kasvatetulle Westerholmille hyvin.

− On hienoa, kun tiukkaa ja kovaa. Suomessa on erilaista peliä kuin Ruotsissa, jossa ei taklata mutta luistellaan paljon. Tämä fyysinen peli sopii minulle ja pidän siitä.

Raumalta oli katsomossa parisataa Lukon kannattajaa tukemassa joukkuettaan. Westerholm kiitteli myös heidän panostaan.

− He tekivät mahtavaa työtä katsomossa. Saimme energiaa tasoittaa pelin 2−2:een ja kääntää ottelun voitoksemme.

Lukko kohtaa seuraavaksi keskiviikkona kotonaan KooKoon. Westerholm lähtee seuraavaan otteluun nöyrin mielin.

− Nyt lataamme kolme päivää akkuja. Meidän pitää pelata keskiviikkona paremmin kuin tänään. Eilen Ässiä vastaan (4−0) pelasimme ehkä niin kuin pitääkin. Tässä sarjassa pitää olla aina varpaillaan, koska joukkueet eivät paljon eroa toisistaan.

Intervjun finns på svenska som en ljudfil.

» Lähetä palautetta toimitukselle