Lukon päävalmentaja Marko Virtanen kokee, ettei pystynyt auttamaan tarpeeksi tehottomuudesta kärsinyttä joukkuettaan

LIIGA / Haastattelu
Marko Virtasen Lukko taipui HIFK:lle.
Kuva © Jarno Hietanen
Lukon kausi päättyi pettymykseen. Kauden aikana sekä huipulla että pohjalla käyneen joukkueen päävalmentaja Marko Virtanen tuskailee joukkueen tehottomuutta, mutta ei lähde liikaa kritisoimaan itseään tai joukkuettaan.

– Maalinteon tuska on kova.

Näin Rauman Lukon päävalmentaja Marko Virtanen summaa hävittyä pudotuspelisarjaa Helsingin IFK:ta vastaan.

Tulos ei aivan anna täyttä kunniaa raumalaisten pelille. Paikoittain jopa erinomaisesti pelannut joukkue ei vain onnistunut viemään hyvää peliään tulostaululle. Lopulta kuudennen ottelun lopussa tullut notkahdus osoittautui kohtalokkaaksi.

HIFK laittoi kaiken peliin ja löi Lukon ahtaalle. Virtanen ei koe joukkueensa vetäytyneen tarkoituksellisesti puolustamaan johtoaan. HIFK vain painoi liian lujaa päälle.

– Toinen lyö all in, niin sittenhän se näyttää siltä. Siitä tulee sitten sellaista epäpeliä. Toinen lyö hirmupaineen, ja toinen yrittää sitten tulla (vastaan).

– Kyllähän tuo loppu oli aika dramaattinen. Sehän oli tietyllä tapaa hanskassa ennen sitä jäähyä, joka tuli siihen loppuun. Ihan tahaton ja harmittava jäähy, Virtanen pyörittelee ottelun päätöshetkiä.

Lukko kärsi tehottomuudesta pudotuspeleissä ja oikeastaan koko kevään ajan. Vaikka joukkue kuinka loi paikkoja, tulosta ei vain syntynyt. Virtanen toteaa sen olleen todella raskasta joukkueelle.

– Hirmumääriä joudutaan tekemään maalien eteen työtä. Runkosarjan aikana loimme 90-prosenttisesti enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja. Se kuvastaa sitä, kuinka hyvin pystyimme tekemään maaleja. Häntäjoukkueet tekivät suurinpiirtein saman verran maaleja, Virtanen valittelee.

– Kyllä sitä jumpattiin. Ylivoimaa, maalintekoa ja kaikkea, mutta en sitten pystynyt yksilö- tai viisikkotasolla auttamaan joukkuetta tarpeeksi siinä, että olisimme saaneet tehokkuutta lisää.

Lukko kuitenkin onnistui repimään kaksi voittoa kolmen tappion jälkeen. Myös kuudetta ottelua Lukko hallitsi.

Mikä muuttui tappio-otteluiden jälkeen?

– Me voitimme ne pelit. Ei siinä ollut mitään, mikä olisi muuttunut.

Päävalmentaja ei lähde arvioimaan suoritustaan

Myös viime kausi päättyi lyhyeen. Silloin suurimmaksi syyksi kerrottiin maalivahti Artjom Zagidulinin ylipeluuttaminen. Myös tälläkin kaudella Zagidulin pelasi suuren määrän otteluita, ja puheissa on kiertänyt ajatus, että myös tällä kaudella venäläisvahti olisi peluutettu puhki. Virtanen kiistää tämän.

– Siinä vaiheessa, kun oli tarkoitus antaa happea, meillä ei ollut kakkosmaalivahti pelikunnossa. Kuitenkin pakko sinne on joku laittaa. En näe, että peluutimme häntä liikaa. Se on aina helppo etsiä joku syy jostain.

– Viimeiseen kahteen viikkoon ennen pudotuspelejä Zagidulin ei edes pelannut. Kyllä hän ihan tuoreilta jaloilta pääsi lähtemään sarjaan. Kuten tässä lopussa näimme, Virtanen toteaa.

Virtasen toinenkin kausi Lukon peräsimessä päättyi pettymykseen. Omaa suoritustaan Virtanen ei kuitenkaan lähde itse arvioimaan.

– Toiset arvioivat sitä. On siellä asioita, missä olimme hyviä. Meillä oli neljän joukko runkosarjassa tavoitteena, ja olimme kolmansia.

– Minun tehtäväni on yrittää saada se joukkue siihen iskuun, että meillä on mahdollisuus voittaa pelejä. Sitä sitten muut arvioivat, oliko se sellaista, Virtanen sanoo ja poistuu Lukon pukuhuoneeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle