Lukon kärkihyökkääjä Sebastian Repo viihtyy Raumalla ja isossa roolissa: ”Haluan kehittyä monipuolisemmaksi pelaajaksi”

LIIGA / Haastattelu
Sebatian Repo halusi jatkaa Lukossa ja kehittyä pelaajana.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Sebastian Repo palasi kesken viime kauden AHL:stä Lukkoon, jossa 23-vuotias hyökkääjä pelasi uransa tehokkainta peliä − 28 pelissä syntyi tehot 10+13. Repo jatkaa Lukossa myös ensi kauden.

− Se tuntui oikealta ja hyvältä ratkaisulta. Viihdyin erittäin hyvin Raumalla viime kauden loppupuoliskon. Joukkueena pelasimme hyvin ja itsellä sujui hyvin, joten koin tämän ympäristöksi, jossa pystyn kehittymään ja ottamaan seuraavan askeleen pelaajana. Lisäksi korona aiheuttaa sen verran epävarmuutta, että tuntui hyvältä jäädä kotoisaan Liigaan vielä, Repo arvioi.

− Itselläni on hyvä tuntuma tulevasta kaudesta. Jokainen kausi on tietysti erilainen ja alkava kausi on taas uusi haaste. Joukkueessa on kuitenkin sama valmennus ja tutut toimintatavat. Viime kausi sujui hyvin, niin uskon, että pystymme joukkueena menestymään.

Lukko oli helppo valinta. Viime kausi sujui hyvin ja ensi kaudellekin on luvassa kilpailukykyinen jengi. Hyvänkuuloinen yhtälö omaan korvaan.

Uuteen kauteen valmistautuminen on kuitenkin korona-aikana ollut erilaista kuin yleensä.

− Korona on aiheuttanut aika poikkeuksellisen tilanteen. Itse olen ottanut asian tosissani ja yritän pysyä terveenä. Harjoitteluolosuhteet ovat muuttuneet totutusta, olen harjoitellut itsekseni ja paljon ulkoilmassa. Koen, että olen saanut treenattua hyvin.

Pelaajana kehittyminen oli Revolle tärkeä motiivi palata Eurooppaan.

− Viime kausi kehitti pelaajana paljon, kun alla oli pari rikkonaista kautta, ja Lukossa pääsin isoon rooliin. Sain pelata paljon, tuli erikoistilannevastuuta ja pystyin pelaamaan kiekollista peliä. Tällaista roolia olen halunnut ja uskon pystyväni viime kaudesta vielä parantamaan. Haluan kehittyä monipuolisemmaksi pelaajaksi.

− AHL on aika karu maailma. Lyhykäisyydessään sanottuna ei löytynyt sellaista roolia, että olisin päässyt kunnolla pelaamaan. Pienillä minuuteilla ei pysty joukkuetta auttamaan eikä myöskään kehity pelaajana. Siksi koin parhaaksi palata Eurooppaan.

Lukossa jatkaminen oli Revolle helppo päätös, vaikka muitakin vaihtoehtoja oli.

− Agentti hoitaa neuvottelut ja varmasti muitakin vaihtoehtoja oli, mutta Lukko oli helppo valinta. Viime kausi sujui hyvin ja ensi kaudellekin on luvassa kilpailukykyinen jengi. Päätöstä ei tarvinnut pitkään miettiä. Hyvänkuuloinen yhtälö omaan korvaan.

NHL-unelmaa nuori hyökkääjä ei vielä ole hylännyt, vaikka AHL:stäkään ei irronnut kiekollista roolia.

− Olisihan se hienoa vielä päästä NHL:n kirkkaissa valoissa kokeilemaan. Tällä hetkellä kuitenkin elelen päivän kerrallaan, yritän tehdä kovasti töitä ja mennä pelaajana eteenpäin. Tulevaisuus näyttää, saanko vielä tilaisuuden yrittää NHL:ssä.

Myös maajoukkuepelit ovat käyneet Revon mielessä, vaikka keskittyminen onkin Liigassa ja Lukossa.

− Totta kai olisi hieno juttu päästä maajoukkueeseen ja se toisi ekstralatausta arkeen. Olisi hienoa päästä mittamaan oma taso kansainvälisissä peleissä maailman kärkeä vastaan. Oma keskittyminen on kuitenkin joukkueen arjessa. Jos peli kulkee, uskon sen olevan mahdollista.

» Lähetä palautetta toimitukselle