Lukon ensimmäinen maali aiheutti porua − HIFK:n Ville Varakkaalla selvä mielipide: "Siinä vaiheessa peli pitää viheltää poikki"

LIIGA / Haastattelu
Ville Varakas on ollut HIFK:n puolustuksen johtavia pelaajia.

Lukon ensimmäinen maali aiheutti varsin paljon porua katsomossa ja HIFK:n pelaajissa. 

Raumalaisten slovakkihyökkääjä Kristian Pospisil laukoi tulisesti kuljetuksensa päätteeksi kiekon kotijoukkueen maalin yläkulmaan.

Ennen maaliin johtanutta kuljetusta kiekko oli kuitenkin pompannut Pospisilin varusteisiin. Tämä aiheutti kritiikkiä HIFK:n leirissä. 

− Olin siinä käsityksessä, että kiekko oli ehkä kolme sekuntia jossain hänen varusteissa. Kukaan ei nähnyt missä se on. Se jätkä luistelee sen kanssa laidasta keskelle kenttää sen jälkeen, kun oli ensin pitänyt sitä jossain. Mielestäni olisi ilman muuta pitänyt viheltää peli poikki ja tuomarit eivät itsekään tienneet, missä se kiekko oli. Kyllä siinä vaiheessa pitää viheltää peli poikki, jos se on varusteissa jumissa, Varakas ihmetteli ottelun jälkeen Jatkoajalle ja jatkoi: 

− Miten tuollaista pystyy puolustamaan? Jos sinne menee mailalla sörkkimään, niin se on jäähy. Ihan samalla lailla, jos otat kiekon käteen, niin et voi sen kanssa luistella. Se on samantien jäähy. Ei voi mitään, noita sattuu välillä.

Varakas kävi Lukon maalin jälkeen muutamankin kerran keskusteluja päätuomarien kanssa. 

− Siinä oli vähän eriäviä mielipiteitä, mutta heidän mielestään se oli jollain tavalla näkyvissä. Fiksuinta näissä tilanteissa olisi ihan selkeyden kannalta, että peli vihellettäisiin poikki. Eihän tuo peli tietenkään siihen ratkennut, Varakas kertoi. 

Varakkaan oma alkukausi on ollut monivivahteinen. Hän sai ison, kuuden ottelun pelikiellon kauden alussa taklattuaan rajusti JYPin Anton Stråkaa. 

Pelikiellon jälkeen hän on kellottanut otteluista toiseen varsin runsaasti peliaikaa. Lukkoa vastaan hän saalisti kaksi syöttöpistettä. 

− Ihan ok olen pystynyt pelaamaan. Olemme pystyneet voittamaan ihan hyvin, se aina auttaa. Se menee molempiin suuntiin aina, että kun joukkueelle tulee voitto, yksilötkin pelaavat ihan ok. Näen parannettavaa omassa pelaamisessani, mutta tässä vaiheessa se on ihan ok tasolla, Varakas analysoi pelaamistaan. 

Lukko voitti ottelun lopulta jatkoajan päätteeksi 5−4-lukemin.

» Lähetä palautetta toimitukselle