Lukon Virta: ”Kenties saamme vielä kalaa ennen kuin joulupukki lähtee liikenteeseen”

LIIGA / Haastattelu
Pekka Virta ohjeisti omiaan Helsingissä.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Helsingin perjantaissa Nordenskiöldinkadun jäällä ottivat mittaa toisistaan HIFK ja Lukko. Tasaisessa ottelussa ratkaisu saatiin vasta viimeisen erän ehtoopuolella, kun Eetu Koivistoinen laukoi raumalaiset maalin etumatkalle ja viimeisen niitin HIFK-arkkuun naulasi Jakub Krejcik.

Lukon valmentaja Pekka Virta oli ottelun jälkeen omiensa suoritukseen tyytyväinen.

− On makeaa saada voitto Helsingistä. Olen aina sanonut, että yksi voitto täällä vastaa kolmea maakunnissa otettua, myhäili Virta.

Voitto oli kahdeksaan peliin raumalaisille toinen.

− Koko joukkueella on kova hinku ja tahto parempaan tulokseen. Silloin peli vain saattaa mennä välillä pakottamiseksi. Yksikin voitto on toki tärkeä, enkä epäile hetkeäkään etteikö jokainen laittaisi itseään likoon joka ilta, sillä usko kertyy tulosten mukaan. Tappioiden jälkeen sen todistelu on vain vaikeaa.

Lukko päihitti helsinkiläiset 2−0-vierasvoitolla. Ottelussa loistivat maalivahdit Oskari Setänen raumalaisilta ja Markus Ruusu kotijoukkueelta.

− Kulmakivi jääkiekossa on, että maalivahtipeli on voittava. Ylivoimapelimme oli tänään tehotonta ja suorittamisemme lähes samaa kuin edellisissä viidessä tai kuudessa ottelussa. Tämä voitto tuli hyvään saumaan. Meillä on yksi tarina ja pitemmässä projektissa positiiviset kokemukset ovat etu. Kenties saamme vielä kalaa ennen kuin joulupukki lähtee liikenteeseen, päätti Virta.

» Lähetä palautetta toimitukselle