Lukon Jonne Tammela palasi haastavien vuosien jälkeen Pohjois-Amerikasta Suomeen: "Koin, että minun oli ihan turha istua penkillä"

LIIGA / Haastattelu
Jonne Tammela oli vahvalla pelipäällä HIFK:ta vastaan.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Rauman Lukko nousi tappioasemasta 5−2-voittoon Helsingin IFK:ta vastaan. Lukon sankarina toimi hyökkääjä Jonne Tammela.

Jonne Tammela, 22, palasi täksi kaudeksi Suomeen ja tutun päävalmentajan Pekka Virran alaisuuteen.  

Virta toimi KalPan päävalmentajana, kun Tammela murtautui kuopiolaisten liigarinkiin kaudella 2014−2015. Lukon paidassa Tammela on pelannut 30 ottelua, joissa on syntynyt 8+6=14 tehopistettä. 

− Mielestäni ihan ok alkukausi. Alussa oli vähän totuttelemista, kun täällä peli on aika erilaista kuin Pohjois-Amerikassa. Pelityylit ovat vähän taktisempia täällä ja Euroopassa muutenkin kuin Pohjois-Amerikassa, arvioi Tammela.

Ylivieskasta kotoisin oleva Tammela siirtyi KalPasta Tampa Bay Lightningin organisaatioon kaudella 2015−2016. Kaudet Pohjois-Amerikassa olivat kuitenkin haastavat ja repaleiset, osin loukkaantumistenkin vuoksi. Parhaimmillaan Tammela pääsi pelaamaan vain 28 AHL-ottelua kaudella 2017−2018.

Hän kokee, että AHL kehittää hyvin, mutta huomauttaa, että kehittymiseen tarvitsee peliaikaa. 

− Minulla tilanne oli se, että en saanut minkäänlaista mahdollisuutta. Koin, että minun oli ihan turha istua penkillä. Pelaaminen kehittää ja olin niin pitkään loukkaantuneena, niin minun on tärkeää saada pelata paljon.

Tammela kertoo haluavansa jossain vaiheessa palata takaisin Pohjois-Amerikkaan. Hän ei kuitenkaan halua siirtyä sinne suin päin.

− Haluan ottaa ihan rauhassa ja olisin varmasti valmis, kun menen sinne seuraavan kerran ja pystyn oikeasti tappelemaan siitä NHL-paikasta. 

HIFK:n kaataja

Keskiviikkoiltana Tammela johdatti Lukon hyökkäystä, kun hyökkääjä saalisti tehot 2+1. 

Lukko oli paineen alla ottelun avauserässä ja toisen erän alussa. HIFK pystyi luomaan laadukkaita maalipaikkoja sekä puolustamaan Lukon pitkät hyökkäykset pois. 

Lukko pyrki läpi ottelun paineistamaan ylhäältä ja saikin HIFK:n avauspelaamisen pelin edetessä hieman sekavaksi. 

− Minusta tuntui, että kun kaksi erää antaa kovaa painetta, niin se tuntuu puolustajillakin jaloissa. Ei enää niin raikkaasti pysty hakemaan kiekkoja. Minun mielestäni meiltä aika vahva peli, Tammela kommentoi. 

HIFK johti ottelua kahteen eri otteeseen, mutta Tammela nosti raumalaiset aivan toisen erän loppuhetkillä 2−2-tasatilanteeseen ja ohjasi kolmannen erän alussa 3−2-voittomaalin.

− Toisen erän loppu oli meiltä mielestäni parhainta peliä. Pistimme kiekkoja syvään ja menimme sinne kovaa ja he joutuivat muutaman kerran heittämään huonon syötön. Se sitten kertautui ja me paineistimme kovaa ja saimme kiekon itsellemme, Tammela analysoi.

Tammelan viimeistelemä 2−2-tasoitusosuma olikin pieni osoitus Lukon pelitavasta hyökkäysalueella. 

− Meidän pelitapamme mukaan puolustajat saavat nousta viivasta. (Roni) Sevänen pääsi nousemaan sieltä ja toimitti kiekon vain maalille. Satuin olemaan hyvässä paikassa ja se sitten sattui pomppaamaan suoraan lapaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle