Lukon Janne Keränen luottavaisena pudotuspelisarjaan JYPiä vastaan: "Olemme heitä paremmin liikkuva joukkue"

LIIGA / Haastattelu
Yhdestä onnistumisesta huolimatta Janne Keränen kaipasi lisää terävyyttä Lukon ylivoimapeliin torstaisen Ilves-ottelun jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
Voitto Ilveksestä ei riittänyt nostamaan Lukkoa kuuden joukkoon. Raumalaisten pudotuspelit käynnistyvätkin jo lauantaina torstaina huilannutta JYPiä vastaan.

Kymmenen joukkueen sijoitukset olivat yhä auki torstain runkosarjan päätöskierrokseen lähdettäessä. Yksi näistä joukkueista oli Rauman Lukko, joka jähti vierasotteluun Ilvestä vastaan sijalta seitsemän. Sillä oli kuitenkin yhä mahdollisuudet nousta aina viidenneksi asti, mutta toisaalta tappio Ilvekselle varsinaisella peliajalla olisi tiputtanut Pekka Virran miehistön kahdeksanneksi. Lukko oli ennen Ilveksen kohtaamista kärsinyt kaksi pahaa kotitappiota, ensin KooKoolle ja sitten Jukureille, joten raumalaisten iskukyky oli pieni arvoitus.

Lukko kokosi itsensä kuitenkin hyvin Hakametsän otteluun ja vei pisteet lopulta selvin numeroin 2–5. Voitto ei kuitenkaan riittänyt nostamaan Lukkoa ylöspäin sarjataulukossa, joten Raumalla pudotuspelit käynnistyvät jo lauantaina.

— Näiden parin huonon pelin jälkeen päätimme, että meidän playoffit alkavat tästä pelistä, Janne Keränen painotti Lukon valmistautumista Tampereen otteluun.

— Pystyimme palaamaan tänään perusasoiden äärelle ja puolustimme mielestäni hyvin. Tiesimme tilanteen sarjataulukossa, mutta ei sitä liikaa mietitty. Kaksi edellistä peliämme olivat niin huonoja, että emme voineet kuin parantaa niistä. Sitä ennen olimme kuitenkin pelanneet tosi hyvin, joten kyllä me tiesimme osaavamme pelata. Keränen kertasi tunnelmia Ilves-ottelun jälkeen.

— Jostain syystä se tunne jäi meiltä vajaaksi KooKoota ja Jukureita vastaan. Ilvestä vastaan pystyimme kaivamaan sen uudelleen esiin ja pelasimme hienon pelin, Keränen lisäsi.

Hakametsän hallin yleisö kävi poikkeuksellisen kuumana ottelun aikana, kun rangaistukset painottuivat kahden ensimmäisen erän ajan pelkästään kotijoukkueelle. Lukko pääsikin pelamaan ylivoimaa moneen otteeseen ja onnistui kertaalleen. Janne Keränen syötti ja Heikki Liedes maalasi illan toisen osumansa. Keränen ei silti ollut tyytyväinen oman joukkueensa ylivoimapeliin.

— Ei ollut meiltä parasta ylivoimaa tänään. Sitä täytyy taas vähän tarkastella videoiden kautta, että mikä siinä tökki. Meidän täytyy saada sitä puolta paremmaksi, kun lauantaina alkavat tosi pelit. Playoff-pelit ovat yleensä aika pienestä kiinni ja yksi ylivoima voi ratkaista pelin. Niissä peleissä ylivoiman pitää vain toimia paremmin, totesi Keränen mietteliäänä.

Lukon kausi käynnistyi takkuisasti, kun se hävisi neljä ensimmäistä otteluaan, mutta viime vuoden loppupuolella ollut pitkä voittoputki siivitti raumalaiset pudotuspelijoukkueeksi. Janne Keränen oli suhteellisen tyytyväinen joukkueensa runkosarjaan kokonaisuutena.

— Lähtö kauteen oli meiltä kyllä todella vaikea ja emme tuntuneet oikein millään löytävän keinoja voittaa pelejä. Pelasimme tuolloinkin mielestäni oikein hyvin, mutta emme vain osanneet voittaa, Kertasi Keränen kauden alkua.

— Sitten meille tuli se pitkä voittoputki ja taisimme parhaimmillamme nousta jopa kolmanneksi taulukossa. Sarjan loppupuolisko, eli jälkimmäiset 30 peliä, niissä olemme olleet kyllä sarjan kärkipäätä. Käyrämme on ollut koko ajan nouseva, joka on tietysti hyvä loppu kautta ajatellen, Keränen kävi läpi runkosarjan kulkua raumalaisittain.

Liike avain JYPin kaatoon

Lauantaina käynnistyvien pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Lukolle asettuu vastaan JYP. Joukkueiden kohtaamiset menivät runkosarjan osalta tasan 2-2. Keränen näkee Lukon olevan valmis JYPin kohtaamiseen.

— Kyllä me mielestäni olemme valmiita pudotuspeleihin. Me ollaan pelattu hyvin tässä jo pidemmän aikaa. Vaikka meillä oli nuo pari notkahdusta, niin Ilvestä vastaan taas näytimme kuinka kova joukkue meillä on, sanoo Keränen varmuutta huokuen.

— Sieltä tulee vastaan toinenkin kova joukkue. JYP on kokenut ryhmä, joka tietää miten varsinkin playoffeissa kuuluu pelata. Väitän kuitenkin, että olemme heitä paremmin liikkuva joukkue ja syötämme kiekkoa hyvin. Meidän täytyy jaksaa luistella paljon heitä vastaan ja sitä kautta syödä heidän aseet, pohti Keränen tulevaa pudotuspelivastustajaa.

JYP oli ainoa joukkue, joka huilasi torstaina. Keränen ei näe, että tällä olisi isoa merkitystä, vaikka viikonloppuna on edessä kaksi tiukkaa pudotuspeliottelua.

— En tiedä onko sillä mitään merkitystä enää tässä vaiheessa kautta. Kyllä meillä virtaa yhä riittää, Keränen toteaa luottavaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle