Loppuhetkien ratkaisija Eevi Ilvonen hääri läpi ottelun Kärppien kiusana − "Säästin kuitenkin viimeiseen erään"

Naisten Liiga / Haastattelu
Eevi Ilvonen oli hymyssä suin niin maalin tehtyään kuin pelin jälkeenkin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
TPS:n Eevi Ilvonen nakutti kudin jos toisenkin kohti Kärppien maalivahti Kati Asikaista. Onnistuminen tuli muutama minuutti ennen 60 minuutin täyttymistä. Osuma jäi voittomaaliksi ja turkulaiset ottivat kauden ensimmäisen kolmen pisteen pottinsa.

Eevi Ilvonen ratkaisi kolmen pisteen voiton TPS:lle Kärppiä vastaan Oulussa pelatun ottelun viimeisillä minuuteilla. Turkulaisten keskushyökkääjällä oli useampi sauma kihauttaa pitkin ottelua.

− Hyvin siinä kaverit tarjoili, että oli paikkoja. Säästin kuitenkin viimeiseen erään, että ratkaisen siinä, Ilvonen heitti huumoria ja kertoi laskeneensa saaneensa noin viisi hyvää tilaisuutta maalintekoon.

Oululaisten maalivahti Kati Asikainen pelasi kuitenkin hyvän ottelun ja torjui 37 TPS-laukausta.

TPS nosti kauden pistesaaliinsa seitsemästä ottelussa viiteen pisteeseen, kun Kärpät kaatui Ilvosen maalin myötä 2−1.

− Tämä oli meiltä varmaan paras peli koko joukkueelta. Jokainen pisti kroppaa likoon ja taisteli kamppailuissa. Nyt oli halu voittaa ja tehdä töitä joukkueen eteen, hyökkääjä iloitsi.

Tämä oli meiltä varmaan paras peli koko joukkueelta

Ilvonen tuli täksi kaudeksi Turkuun ja Naisten Liigaan Mestiksestä SaiPa-paidasta. Alemmalla sarjaportaalla tehoiluun tottunut hyökkääjä on mielissään maaleista myös pääsarjassa. Hän on TPS:stä ainut, joka on onnistunut tekemään kolme maalia.

− Aina se tuntuu hyvältä, että tulee onnistumisia. Olisi myös tärkeää saada oma pää pidettyä puhtaana. Keskitymme puolustukseen, mutta pyrimme tekemään myös maaleja, kun paikkoja tulee, muistutti Ilvonen.

Ponnistus Naisten Liigaan ei ole hirvittänyt 26-vuotiasta peluria.

− Olen tykännyt tosi paljon. Vauhdikasta kiekkoa, saa tehdä hommia ja joutuu haastamaan itseään. Olen tykännyt tosi paljon. On vauhti kovempaa kuin Mestiksessä oli, mutta tykkään haasteista.

Sunnuntaina TPS matkustaa Kuortaneelle vierasotteluun. Joukkueiden edelliskohtaaminen päättyi niukasti turkulaisten eduksi.

− Otimme viimeksi jatkoajalla voiton, mikä jäi vähän kaivelemaan. Kyllä me lähdemme kolmea pistettä sieltä hakemaan, Ilvonen sanoi päättäväisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle