Loponen: "Peli oli vastakohta eilisestä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kalle Loponen ei suostu murehtimaan menneitä.
Kuva © Saimi Airaksinen
Suomi on aloittanut 18-vuotiaiden MM-kisat kahdella tappiolla. Kalle Loposen mielestä pelit ovat kuitenkin olleet erilaisia.

Puolustaja Kalle Loponen ei ole kahden tappionkaan jälkeen epätoivoinen. Hän arvioi jo pelatut ottelut käänteisiksi.

− Kanadaa vastaan pelasimme alun hyvin, ja tänään sitten vastakohtaisesti päästimme vastustajan turhan kauas.

Kun ottelun loppuhetket olivat Pikkuleijonien kannalta positiivisia, Loponen uskoo sen kantavan tulevissa otteluissa, joista seuraava pelataan sunnuntaina Tšekkiä vastaan.

− Kolmas erä antaa kuitenkin paljon energiaa tuleviin koitoksiin. Ei ollut kaukana, etteikö olisi tultu tasoihin, mutta ehkä sitten seuraavassa pelissä onnistuu.

Suomi laukoi ottelussa 61 kertaa kohti maalia, joista 29 ottelun kolmannessa erässä. Siitä huolimatta laukausten laatu ei ollut kaikissa tilanteissa kummoinen.

− Vastustaja laittoi kyllä paljon kroppaa likoon. Meidän olisi pitänyt saada naksaus lisää asennetta vastustajan ollessa halukkaampi, Loponen myöntää.

Yksi murheenkryyni Suomelle on ollut ylivoima. Pikkuleijonat onnistuivat Kanada-pelin avauserässä, mutta sen jälkeen molemmat vastustajat ovat onnistuneet alivoimalla Suomen tehdessä pahat virheet hyökkäysalueella.

− Se, että ylivoimalla soi omissa, ei ole sitä mitä halutaan. Välillä se kiekko pomppii, eikä sille aina voi mitään. Tällä kertaa Valko-Venäjä oli tehokas paikoissaan.

Valko-Venäjä on voittanut molemmat ottelunsa, ja varmistanut siten puolivälieräpaikan jo tässä vaiheessa.

− Tiedettiin kyllä, että Valko-Venäjä tulee innokkaasti. Ei ollut helppo peli tiedossa, eikä se sitä ollutkaan. Katsotaan videot ottelusta ja mennään eteenpäin.

Suomen on voitettava tulevista otteluista ainakin toinen, jotta pahin peikko, putoamisottelut, eivät toteudu. Vastassa ovat vielä Tsekki ja Sveitsi, jotka pelaavat keskenään lauantaina.

− Ei pidä keskittyä muiden tekemiseen. Seuraava peli on ylihuomenna ja silloin mennään.

» Lähetä palautetta toimitukselle