Lonkkaleikkauksesta toipunut Joonas Korpisalo oli tappion jälkeen itsekriittinen: “Joku ylivoimahyökkäyksistä olisi varmaan pitänyt ottaa kiinni ”

NHL / Haastattelu
Korpisalo pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa seitsemään kuukauteen.
Kuva © Jarno Hietanen

Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo torjui edellisen kerran NHL-pelin maaliskuussa ja heti perään marraskuisena lauantaina Tampereen Nokia Arenalla.

– Eka NHL-peli seitsemään kuukauteen, kyllä se tästä lähtee. Ei ollut hyvä alku, mutta alku kuitenkin. Pystyin nauttimaan ottelusta, vaikka vituttaakin paljon.

– Peruspalaset omassa pelissäni oli kunnossa. Se yksi AHL-peli auttoi paljon. On upeaa olla pelikunnossa ja päästä Suomeen pelaamaan.

Tampere on Korpisalolle tuttu paikka, sillä hän pelasi Ilveksessä ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan.

– Oli sikamageeta tulla takaisin Tampereelle. Hieno areena ja oltiin vielä oikeassa kopissa.

Jokereissa liigauransa aloittanut toisen polven kiekkoilija antaa kiitosta Ilveksen maalivahtivalmentajalle Markus Korhoselle.

– Ilves-kaudet ovat ikimuistoisia. Kehityin niinä kausina älyttömästi, ja Korhosella oli iso merkitys.

Lonkkaleikkauksesta pelikuntoon toipunut veskari joutui kaivamaan ensimmäisen kerran kiekon selkänsä takaa vain 33 sekunnin pelin jälkeen. Toisessa erässä Colorado Avalanche ohitti Korpisalon kolmesti reilussa kolmessa minuutissa, jälkimmäiset osumat syntyivät vain 37 sekunnin välein.

– Oli kiva pelata, mutta ei ollut kiva päästää viittä maalia. Olisi pitänyt pystyä kokoamaan itsensä heti Avalanchen toisen maalin jälkeen. Ihan sama, millaisia maaleja menee, mutta ei voi päästää kolmea kolmessa minuutissa.

Korpisalon paluuottelu oli vaikea.
Kuva © Jarno Hietanen

Korpisalo on itsekriittinen, vaikka laukaisuhallinta oli selvästi Avalanchen puolella ja pari maalia syntyi ylivoimahyökkäyksistä. 

– Yksi maali meni kypärän kautta, kun käännyin väärään suuntaan. Cale Makarin vedosta en tiedä, mistä se meni sisään, mutta se ei saa mennä sisään. Joku ylivoimahyökkäyksistä olisi varmaan pitänyt ottaa kiinni ja aina voi jossitella.

Joukkueensa viisikkopelin rakennetta Korpisalo ei halunnut analysoida.

– Studiossa jätkät tietää enemmän rakenteesta, mä olen vain veskari.

Elvis Merzļikins oli Blue Jacketsin ykköstorjuja viime kaudella, mutta lupaavan alun jälkeen latvialaisen taso on romahtanut. Pelikuntoon toipunut Korpisalo ilmoittautuu kilpailemaan torjuntavastuusta.

– Peliajasta taistellaan, kuten ennenkin. Joukkue tarvitsee voittoja, ja se kumpi torjuu voittoja, saa jatkaa.

– Lonkka tuntuu hyvältä. Pari spagaattiakin tuli vedettyä eikä sattunut, mistä tietää, että lonkka on kunnossa. Tolppapelaamista olen joutunut vähän muuttamaan leikkauksen jälkeen. Ja olen kokeillut sitä jo muutaman vuoden, kun lonkka alkoi vaivata eli ei täysin uusi juttu.

Blue Jackets on hävinnyt viisi ottelua putkeen ja on tällä hetkellä NHL:n jumbo.

– Kun hävitään, niin ei tässä paljon hymyilytä. Meillä on kaikki palaset olemassa menestykseen, kun saadaan ne loksahtamaan paikoilleen.

– Tarvitsemme totaalisen nollauksen henkisesti ja sitten takaisin sorvin ääreen. Varmasti jätkien kanssa katsellaan videoita näistä peleistä ahkerasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle