Linus Nyman luottaa joukkueen kokemukseen nousuista: "Kunhan saadaan pari osumaa, niin ketsuppipullo aukeaa"

LIIGA / Haastattelu
Linus Nyman on edelleen luottavainen.

Vieraskaukalossa ottelusarjan aloittanut HIFK otti 2−0-johdon otteluvoitoissa Lukkoa vastaan. Tilanne ei ole helppo, mutta Linus Nyman uskoo sarjan kääntyvän. Lukko-hyökkääjä aloitti haastattelun antamalla kehuja omalle maalivahdilleen.

Artjom Zagidulin antoi meille mahdollisuuden voittaa tämän pelin. Meillä oli paljon ylivoimaa, ja siitä olisi pitänyt pystyä naulaamaan, Nyman myöntää.

Zagidulin torjui ottelussa 30 kertaa, ja joukossa oli useampi hieno venytys. Toisessa päässä Roope Taponen torjui nollapelin eteen 20 kiekkoa, joista parhaana voi pitää Julius Mattilan laukauksen pysäyttämistä toisessa erässä.

− Molemmilla joukkueilla on hyvät maalivahdit. Suorat vedot eivät uppoa, joten täytyy saada joku räkämaali. Pitää saada ruuhkaa maalille ja irtokiekot sisään, Nyman näkee kliseisen ratkaisun.

Lukko on tuskaillut maalinteon kanssa niin runkosarjan lopulla kuin pudotuspelien alussakin. Nyman uskoo vielä suunnan kääntyvän.

− Ei saa kuitenkaan turhautua, vaan uskoa omaan hommaan. Kunhan saadaan pari osumaa, niin ketsuppipullo aukeaa.

Runkosarjassa Lukko sijoittui vaisusta lopusta huolimatta kolmanneksi. Hän myöntääkin, että pudotuspeleissä joukkue ei ole saanut vielä parastaan irti.

− Kyllä meillä on uskoa. Tiedämme, että meillä on hyvä joukkue, ja runkosarja todistaa sen. Kun skarpataan maalintekoa, niin kaikki on hyvin. Meillä on vielä parantamisen varaa tässä sarjassa.

Lukon mestaruuskeväänä raumalaisjoukkue oli kahdesti tilanteessa, jossa sen piti hakea vierasvoitto, ja se onnistui niin Tapparaa kuin TPS:ää vastaan. Lukon penkin takana olevat apuvalmentajat Jarkko Kauvosaari ja Erik Hämäläinen olivat mukana myös 2011, kun Lukko käänsi pudotuspelisarjan KalPaa vastaan samanlaisesta 0−2-asemasta – Kauvosaari pelaajana ja Hämäläinen valmentajana.

− Meillä on kokemusta kopissa, ja voidaan näyttää esimerkkiä. Samalla muiden pitää imeä oppia siitä. Kaikkien pelaajien on tuotava yhteiseen hyvään jotakin, jotta homma hoidetaan.

Nyman pelaa uransa neljänsiä pudotuspelejä. Runkosarjassa kolme kertaa 30 pisteen rajan ylittäneellä pelaajalla on ollut vaikeampaa kovimmissa peleissä, sillä pisteitä on kertynyt 26 ottelussa vain kaksi, molemmat viime keväänä ensimmäisellä kierroksella HPK:ta vastaan.

− Ovathan pudotuspelit fyysisempiä pelejä. Tärkeintä on aina nollata peli ja keskittyä seuraavaan. Ei saa murehtia mennyttä, on sitten voitolla tai tappiolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle